На финала на европейската си обиколка американският президент Доналд Тръмп

...
На финала на европейската си обиколка американският президент Доналд Тръмп
Коментари Харесай

Искрен Иванов: Тръмп трябва да вземе ясен курс спрямо Русия

На финала на европейската си обиколка американският президент Доналд Тръмп ще се срещне с съветския президент Владимир Путин. След Лондон и Брюксел, Тръмп дойде във финландската столица Хелзинки за диалозите си с съветския водач.
Външнополитическата теория на Тръмп стартира систематично да олеква - това означи в предаването " Преди всички " политологът Искрен Иванов, експерт по американска политика и учител в Софийския университет " Св. Климент Охридски ". Според Иванов, Русия остава настрани в политиката на Тръмп, а това буди въпросителни и интерес в Европа. Политологът акцентира, че администрацията на Тръмп би трябвало да вземе " явен външнополитически курс по отношение на Русия " и очерта като най-лош сюжет американският държавен глава да се държи както в срещите му с другите европейски водачи до момента.

Искрен Иванов открои няколко тенденции в изявленията на Тръмп, измежду които преди всичко типичният му жанр на договаряния вид „ Всичко или нищо “ и означи твърдия му звук по отношение на неговите съдружници, какъвто не си разрешава да вземем за пример с Китай. " Сега следва да забележим какъв ще бъде тонът с съветския президент ", добави Иванов:

„ Или-или " – в това отношение Тръмп малко или доста се пробва да договаря както в миналото Рейгън е преговарял, само че го прави по доста малоумен метод. В някои моменти неговият звук беше искрено афектиран, изключително във връзка с Германия. "

Втората наклонност, която се откроява в диалозите на Тръмп, е неговата концепция да предлага на европейските водачи изцяло ирационални решения на належащи въпроси, уточни преподавателят: „ Ние си спомняме - той споделил на Макрон " Защо не напуснеш Европейския съюз? ", споделил на Меркел " Защо не увеличите разноските си (за отбрана) над 4%? ", споделил на Тереза Мей " Защо не съдиш Европейския съюз? Така не се договаря. "

При двустранните совалки с водачите прави усещания, че малко или доста Доналд Тръмп се пробва да разедини Европейския съюз, счита Искрен Иванов:

" Тръмп е последовател на онази геополитическа школа в американската политика, която постоянно е възприемала Америка преди всичко, Америка като хегемон. Това е геополитическата школа на някогашния президент Буш младши. Тогава връзките сред Америка и Европа не бяха цветущи. В този смисъл той повтаря същата неточност: слаба, разединена Европа и мощна Америка - нещо, което в 21 век обаче, изключително на фона на това, което се случва в другата част на света, не може да бъде печеливш вид за американската политика. "

Ако тази изразителност се ускори има възможност хибридните дейности да се трансфорат в сполучливи, сподели още Искрен Иванов.
Цялото изявление чуйте в звуковия файл.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР