На Фич и Moody`s не можеш да им кажеш какво

...
На Фич и Moody`s не можеш да им кажеш какво
Коментари Харесай

Борисов: Ще повишим доходите с 10% догодина

На " Фич " и Moody`s не можеш да им кажеш какво да напишат, сподели министър председателят във Варна

През последните години, това може би и в отговор на президента, България се характеризира с възходящи бюджетни остатъци в случай, че плащаме 2 милиарда и 400 милиона, с цел да сме фактически страна в НАТО и фактически да имаме изтребителна авиация.Това сподели министър председателят Бойко Борисов на 12-ия Летен университет на МГЕРБ във Варна. Събитието минава под наслов #ЩеБъде, а негови уредници са Сдружение „ Граждани за европейско развиване на България “, Младежи ГЕРБ и Фондация „ Ханс Зайдел “.

" Преди няколко дни излезе кредитния рейтинг на България от " Фич ", както и от Moody`s. Глобални кредитни организации, които откакто излязат със своите мнения ги чете целия свят и се ориентира. На тези организации не можеш да им кажеш какво да напишат. Нищо общо с нелепостите, които приказват за задължения и така нататък ", сподели министър председателят във връзка нарасналата вероятност на кредитния рейтинг на България от „ постоянна “ на „ позитивна “ от страна на Агенция Мооdy`s.

" Още има от „ Фич “, само че това беше единствено преди пет-шест дни – към този момент това е остаряла информация. Хубава. За техен смут - на нашите съперници, снощи, тъй като в Америка излиза късно, излезе „ Мудис “, които пък имат нахалството да покачат вероятността, което е още по-лошо, покачват вероятността на позитивна. Какво си разрешават тези прогерберски международни кредитни организации да приказват? “, запита иронично министър-председателят. „ Агенцията подчертава върху подобряващите се фискални индикатори и провеждащата се поредна и благоразумна политика. Все едно с „ Фич “ са си преписвали работата. Аз не знам по какъв начин става “, добави още Борисов.

" Агенцията отбелязва, че България се характеризира със постоянни индикатори. Но тази непоклатимост като че ли медиите не я регистрират. Но ето какво споделят специалистите от " Фич " - чакат страната да продължи да осъществя остатъци. Пишат всякакви идиотщини - " страната ще задлъжнее за идващите млади генерации ", от " Фич " ни споделят тъкмо противоположното ". И акцентира, че и съгласно Fitch, и съгласно Moody`s индикаторите на страната ни са постоянни. Затова и приходите на българите щели да се покачат с още 10% следващата година.

" Банковият бранш остава постоянен. Какъв беше при ръководството на Българска социалистическа партия и Движение за права и свободи? Какво стана с КТБ? Забравиха ли пенсиите, когато бяха по 3-4 $ на месец?

" През последните години - това е и в отговор на президента - България се характеризира с възходящи бюджетни остатъци, устойчиво понижение на държавния дълг ". Е, това е към този момент " прогерберската позиция ", която не може да им се елементарни и би трябвало да се извърнат против тях ", пошегува се Борисов.

Той разяснява и построяването на автомагистрала " Хемус ". „ Не би трябвало да има метър, на който да не се строи. Парите към този момент са отделени. Ако съм на мястото на варненци, ще си кажа: „ Ще понасям ГЕРБ, до момента в който ми създадат „ Хемус ”. Освен това, за Варна би трябвало още един огромен план - да се отвори града към пристанището. За втори мост ще мислим дали е необходим ", разяснява Борисов.

За Пловдив министър-председателят съобщи, че би трябвало локалната власт да приключи започнатите планове - за изложбената зала, военния музей и Околовръстния път. „ Ще го вържем със Скобелева майка, тъй че тежкият трафик да не влиза в града ”, разясни Борисов.

„ А в Русе към този момент няма нищо ненаправено – спортни зали, паркове, писта, стадион, площадите, учебни заведения, църкви… ”, добави министър-председателят.

Той сподели още, че на 3 септември е поканен в Германия, с цел да приказва пред Бундестага. Темата на изявлението му щяла да бъде рекордният експорт, който страната ни осъществя.

Премиерът разяснява и плана АЕЦ " Белене ". " За него успяхме освен с дипломация, само че и с доста старания. В този план има смисъл, единствено в случай че бъде конструиран вярно ", безапелационен бе Борисов. /24chasa.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР