На феновете може и да не им се вярва, но

...
На феновете може и да не им се вярва, но
Коментари Харесай

Какво да очакваме от Бързи и яростни 10

На почитателите може и да не им се има вяра, само че сагата с " Бързи и гневни " върви към своя край. Или най-малко по този начин се твърдеше след премиерата на деветия филм.

Тогава беше оповестено, че всичко ще завърши с още два кино лентата. Е, няколко дни преди " Бързи и гневни 10 " да се завърти по кината, Вин Дизел загатна, че до точката може и да не остава един, а цели два кино лентата.

Но дано не гледаме толкоз в бъдещето, тъй като на дневен ред е десетият филм от поредицата за Доминик Торето и компания. Той, несъмнено, ще бъде също толкоз натруфен и изпълнен с екшън, колкото и предходните. И да, законите на физиката още веднъж ще бъдат счупени.
 Снимка 618681
Източник: Форум Филм България

Всичко към " Бързи и гневни 10 " стартира доста обещаващо. През първите няколко месеца на 2022 година стана ясно, че към кино лентата (и семейството) ще се причислят цели трима артисти, които доста харесваме.

Първо се разбра, че главният изверг ще бъде Джейсън Момоа, а по-късно - че Даниела Мелчиър също ще има роля. Бри Ларсън бе измежду последните попълнения и влиза в ролята на дъщерята на Г-н Никой (Кърт Ръсел).

Дотук ужасно, само че почти по това време предходната година се отвори един огромен проблем: Джъстин Лин - индивидът зад цели пет кино лентата от поредицата, който трябваше да режисира и десетия, напусна.

Официални изказвания по тематиката нямаше, само че незабавно потеглиха изказвания, че отводът му от режисьорския стол се дължи на непрекъснатите промени в сюжета, само че и на непрестанните наставления от Вин Дизел. Един от диалозите сред двамата даже е приключил с демонстративно затръшване на врата - обстановка, за която осведомените твърдяха, че режисьорът е споделил, че филмът не си заслужава психическото натоварване.
 Снимка 618679
Източник: Форум Филм България

Въпреки всичко Джъстин Лин остава забъркан освен като продуцент, само че негова е заслугата и за написването на сюжета. На режисьорския стол обаче седна Луи Льотерие, който има опит с екшъна на висока скорост, тъй като е виновен за първите два кино лентата за " Транспортер " с Джейсън Стейтъм.

Льотерие несъмнено е съумял да остави своя почерк в " Бързи и гневни 10 " и, както към този момент казахме, по традиция филмът изобилства освен от скъпи и бързи коли, само че и от каскади, които са вероятни единствено в сънищата.

В десетия филм Доминик Торето, Лети (Мишел Родригес) и цялото им семейство ще се изправят пред може би най-добре квалифицирания досега зложелател - Данте (Момоа).
 Снимка 618682
Източник: Форум Филм България

Той има зъб на Торето поради тяхната предистория, датираща още отпреди няколко кино лентата. В " Бързи и гневни 5 " действието се развиваше в Рио де Жанейро и тогава нашите хора заедно видяха сметката на наркобоса Ернан Рейес, който се оказва и татко на Данте.

Освен че убиха татко му, те изгориха и всичките пари, които той трябваше да наследи. Ето за какво в този момент Данте е измислил поредност от хитри проекти, с които освен да отмъсти за гибелта на татко си, само че и да накара Доминик Торето да страда.
 Снимка 618676
Източник: Форум Филм България

В случая е забъркана цялата тайфа, а завръщането си към франчайза ще направи и Декард Шоу (Стейтъм). В екшъна, само че този път на вярната страна, ще бъде и братът на Дом - Джейкъб (Джон Сина). Във върволицата от гонки и екшън подиуми пък ще се впусне и Сайфър (Чарлийз Терон), което ще направи ситуацията още по-напечено.

Истината обаче е, че нито колите, нито дръзките каскади са това, с което ще запомним кино лентата. Просто тъй като Джейсън Момоа прави толкоз мощно усещане като неприятния воин, че краде всяка една сцена, в която взе участие. И несъмнено е измежду най-запомнящите се злодеи в целия франчайз.

И въпреки това да не е филм със супергерой, не трябва да бързаме да излизаме от кино салона, тъй като след края на първите и по-кратки финални надписи е скрита една сцена, която ще завърже интригата още повече.

" Бързи и гневни 10 " е по кината от 19 май
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР