На Евровизия всичко е както обикновено и дори по-лошо: шок,

...
На Евровизия всичко е както обикновено и дори по-лошо: шок,
Коментари Харесай

Пропаганда на Евровизия: Как Украйна се опитва да измами Запада

На Евровизия всичко е както нормално и даже по-лошо: потрес, гримирани мъже от Хърватия, рок-изроди от Германия, плагиатство, косплей, комбинация от Едит Пиаф и Патриша Каас от Франция, негър англоговорящ солист от Украйна и доста други от този жанр. Победата завоюва певицата Лорийн от Швеция, само че надпреварата ще се запомни по напълно друг метод. Как Киев се опита да употребява европейския музикален конкурс за агитация и какво излезе от това?

Обърка ли се Украйна?

„ Украйна не може да организира тазгодишния конкурс поради войната “, с тези думи стартира Евровизия 2023 в Ливърпул.

Фразата незабавно беше тиражирана в медиите. И го сподели украинската водеща - певицата Юлия Санина.

Като цяло тази година Евровизия беше проведена от две страни: главната е Англия, само че в екипа бяха включени и представители на Украйна. Въпреки че Евровизия се нарежда като аполитичен конкурс, предходната година по някаква причина украинските реализатори “Калуш ” го завоюваха.

За да стане ясно: през 2017 година, когато Евровизия се организира в Украйна, там никой не се сети за Донецк и Луганск.

Докато вееха гащи в Киев, ВСУ продължиха да обстрелват две от тогавашните им конституционни области в източната част на страната.

На откриването на финала през 2023 година Верка Сердючка се показа с песента си “Танцуващатга Лаша ”, където мощно скандира към целия свят: „ Русия, довиждане! “. Освен това същото се изписа на заден декор, което значи, че уредниците са били наясно какво ще звучи от сцената.

Знаковите места на Украйна: без петте нови съветски района

Преди представянето на участниците в Евровизия посочваха така наречен “видео картички ”. Най-често те показват емблематичните места на страната - стопанка на надпреварата. Тази година направиха микс: първо някакъв обект в Украйна, по-късно сходен във Англия и в страната, чийто участник се готви да излезе на сцената.

През 2017 година Украйна интензивно сподели съветския Крим, който счита за собствен. Като цяло в подтекста на западната политика това е обикновено. Вярно, тогава, несъмнено, те някак си не помниха за Донбас.

Тази година няма нито Крим, нито ДНР, нито ЛНР, нито Запорожие и Херсонска област - макар че в тях има задоволително забележителности. И сякаш имаше опция за следващ път да се подсети за " териториалната целокупност ". А формалният Запад не признава референдумите, извършени през 2014 и 2022 година, вследствие на които тези райони влязоха в състава на Русия.

Организаторите не разясниха това. Струва си да се подчертае, че концепцията на всяко съревнование се създава от страната хазаин, само че чиновниците на Европейския съвет за радио и телевизия утвърждават.

Очевидно медийните мениджъри и елементарното население на Стария свят (за разлика от държавните и държавните ръководители) не се съмняват, че тези райони не са Украйна, не.

Обикновено такива жестове се назовават сигнали. В последна сметка ЕСРТ, с напускането на Москва от организацията, в действителност загуби най-големия си спонсор. Факт е, че размерът на членския импорт се пресмята въз основа на размера на аудиторията, която живее в дадена страна. Русия, несъмнено, е най-голямата страна в Европа.

Може би отводът да се покажат Крим, Донбас, Запорожие и Херсон онлайн като елементи от Украйна е поклон към Москва и намек за опцията за връщане в организацията. Освен това членовете на ЕСРТ са най-вече държавни канали.

Зеленски на сцената: уредниците отхвърлиха на някогашния актьор тирада на състезанието

Володимир Зеленски се опита да стигне до Оскарите, а в този момент и до Евровизия. Президентът на Украйна искаше да се обърне към страните от Стария свят с следващата тирада за обстановката в страната. Но и тук му отхвърлиха.

Както писа “Таймс ”, уредниците изрично не желали да политизират състезанието, тъй че Зеленски не е бил позволен на Евровизия. От пресслужбата на украинския президент обаче побързаха да опровергаят информацията.

През 2005 година, когато Киев беше хазаин на надпреварата за първи път, тогавашният президент Виктор Юшченко излезе на сцената и сервира обособен подарък на спечелилия.

Крал Чарлз III от Англия и брачната половинка му Камила бяха на откриването на сцената на Евровизия тази година и участваха в особено видео.

През 2009 година Владимир Путин (като министър-председател) пристигна на мястото на състезанието на " Олимпийски " в Москва. Тоест в никакъв случай не е имало проблеми с появяването на първите лица на страните в надпреварата. Напротив, акцентира статуса на събитието.

Но мениджърите на шоуто се пробваха да се дистанцират от Киев. В сюжета беше позволена само фразата " война ".

Подобна стъпка не е изненадваща, тъй като след успеха на Украйна на Евровизия-22 даже Франция и Германия заговориха за нечестността на гласуването. След това ЕСРТ поправя системата за оценяване на участниците, като изключи журито от полуфиналите.

Ето по какъв начин Евровизия се пробва да избави репутацията си. Все отново конкуренцията е печеливш бизнес, а договорите за реклама зависят от публиката.

А и на елементарните данъкоплатци в Европа към този момент им дотегна от тази тематика, тъй като във всяка обособена страна от ден на ден се възмущават от чудовищните разноски на Европейски Съюз за поддръжка на Киев.

Приятен бонус: Финландия в НАТО, Швеция - Евровизия

Шведската певица Лорийн завоюва Евровизия за повторно (първият - през 2012 г.). Интересното е, че в анкетите на
букмейкърите, пресата и почитателите, главният ѝ съперник беше певицата Каария от Финландия.

През 2022 година, след началото на СВО, двете страни оповестиха желанието си да се причислят към НАТО. Финландия беше призната, само че Турция гласоподава срещу Швеция (страната, апропо, не взе участие в Евровизия " заради гей агитация " ).

В западната преса този резултат от Евровизия още веднъж беше наименуван политически: Швеция завоюва състезанието. Един тип - вие не сте в НАТО, само че ние сме с вас.

Превод: В. Сергеев



Подпишете се за референдума за " Мир и Суверенитет " на https://narodna.me/ 

Абонирайте се за нашия Ютуб канал: 

и за канала ни в Телеграм: 

Влизайте непосредствено в сайта   . Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР