На Европа - газ, на чужденците - ваксини, така руската

...
На Европа - газ, на чужденците - ваксини, така руската
Коментари Харесай

Владимир Путин: На Европа - газ, на чужденците - ваксини

" На Европа - газ, на чужденците - ваксини ", по този начин съветската организация ТАСС обобщава изявлението на президента Владимир Путин пред Международния стопански конгрес в Санкт Петербург. Руският водач се разгласи за нормализиране на връзките със Съединените щати, само че упрекна Вашингтон в намерено попречване на развиването на Русия.

Американските наказания против Русия са били подбудени от вътрешната политическа конкуренция и са останали " загадка " за Москва, посочи Владимир Путин. Той отхвърли рецензиите за липса на народна власт в Русия, като напомни оправянето с безредиците на Капитолия през януари и гумените патрони против стачкуващи в Европа. Руският водач чака положителна атмосфера на срещата си с американския президент Джо Байдън на 16 юни в Женева.

" Изхождам от ситуацията, че би трябвало да се опитаме да намерим способи за контролиране на връзките ", сподели Путин.

Руският водач удостовери курса за отвод на Русия от $, като разгласи, че Европа може да заплаща за съветския газ в евро.

" Готови сме да обмислим търговия в национални валути, както вършим с доста страни. Готови сме да приказваме за разплащане в евро, еврото е изцяло задоволително за нас при заплащания за газови доставки ", счита съветският президент.

През идващото десетилетие съветските газови доставки за Европа могат да набъбнат с 50 милиарда кубически метра, предвижда ораторът.

" С наслада оповестявам, че преди два часа и половина сполучливо приключи полагането на тръбите на първата линия на " Северен поток-2 ". Продължава работата по втората линия ", сподели Путин.

Руският водач посочи, че при съветската ваксина няма нито един смъртен случай и прикани за имунизационен туризъм в страната му.

" Нека до края на месеца държавното управление да проучва всички аспекти, тъй че при съблюдаване на ограниченията за сигурност и хигиеничен надзор, да можем да организираме за задгранични жители условия за платена имунизация в нашата страна ", добави съветският президент.

Мит е, че Русия не се интересува от климатичните промени, сподели ораторът, само че акцентира, че е срещу превръщането на въглеродната индиферентност в инструмент за нелоялна конкуренция.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР