На естонския уебсайт за обществени инициативи Rahvaalgatus.ee се появи петиция

...
На естонския уебсайт за обществени инициативи Rahvaalgatus.ee се появи петиция
Коментари Харесай

Естонски националисти събират подписи за излизане от ЕС

На естонския уеб страница за публични начинания Rahvaalgatus.ee се появи петиция за излизане на Естония от . Ако документът получи най-малко хиляда гласа в своя поддръжка, тогава, според закона, въпросът би трябвало да бъде издигнат за разискване в Народното събрание (Рийгикогу), предава EA Daily.
Автор на петицията е Кено Пълцам, деятел на дясната Национална консервативна партия (EKRE). Според него референдумът от 2003 година за влизането на страната в общността на европейските страни би трябвало да се смята за недействителен, написа sputnik-meedia.ee.
 Естония удължава локдауна до 25 април Естония удължава локдауна до 25 април
Ограниченията върху публичния живот в Естония ще останат в действие до 25 април. Това стана ясно през днешния ден, откакто държавното управление в Талин у...
Пълцам цитира данни, че самодейността за участие в Европейски Съюз е била подкрепена преди 18 години от по-малко от половината естонски жители. Затова съгласно деятеля е належащо да се стартира процесът на образуване на нов плебисцит.
„ Трябва да предизвикваме ЕКЗИТ. Хората би трябвало да решат на референдум дали Естония ще продължи участието си в Европейски Съюз или ще възвърне суверенитета си, както преди 1 май 2004 година И най-после, референдумът би бил естествена част от класическата народна власт, а не това, което назоваваме „ представителна “ народна власт, което в действителност убива демокрацията. Молим ви (членове на Рийгикогу) да предизвиквате правно обвързващ референдум и да помолим хората да отговорят на въпроса: би трябвало ли Република Естония да остане член на Европейския съюз? “, приканва Пълцам.
До момента петицията е събрала 1309 подписа. По-рано Март Хелме, член на фракцията EKRE, разгласи нуждата от започване на полемика в естонския парламент по отношение на статута на Естония в Европейски Съюз. Според него от присъединението на Република Естония към Европейски Съюз способността й да взема самостоятелни решения непрекъснато е ограничавана.
„ Искам да подчертая: нито аз, нито безспорното болшинство от членовете на нашата партия сме срещу Европейски Съюз като общественост от национални страни и като икономическа общественост. Ние сме срещу Европейски Съюз като федерална страна, ние сме против Европейската комисия като европейско държавно управление, ние сме срещу общите европейски налози и срещу установяването на обща европейска политическа идеология “, сподели Хелме, който и преди е изразявал скепсис по отношение на интернационалните структури, в които е член Естония.
 Естония желае повече наказания против Русия Естония желае повече наказания против Русия
Естонският парламент (ЕП) одобри декларация в отбрана на гражданските свободи в Русия, призовавайки Европейския съюз (ЕС) да създаде пол...
Той също по този начин разгласи проекти за основаване на парламентарна група в Рийгикогу, която ще се стреми да промени обстановката към по-добро.
„ Въпросът е каква би трябвало да бъде Европа, в която естонският народ ще бъде удовлетворен и благополучен и където ще продължи да взема решения за себе си “, акцентира политикът.
Преди няколко дни естонското национално-консервативно издание Uued Uudised, обслужващо ползите на партията EKRE, предложи на управляващите на страната да изискат отплата от Германия за „ седемстотингодишната окупация “ на земите на страната от немските рицарски ордени и техните почитатели.
 
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР