На епархийските избори във Видин избирателите, излъчени от епархията, дадоха

...
На епархийските избори във Видин избирателите, излъчени от епархията, дадоха
Коментари Харесай

Ясни са кандидатите за Видински митрополит

На епархийските избори във Видин гласоподавателите, излъчени от епархията, дадоха своите гласове за свещеник Даниил и свещеник Герасим. Най-много гласове получиха Драговитийският свещеник Даниил - 27 гласа, и Мелнишкият свещеник Герасим - 26 гласа, заяви отделът " Връзки с обществеността " при Светия синод на БПЦ-БП.

Драговитийският свещеник Даниил /1972 г./ е викарий на митрополита на Съединени американски щати, Канада и Австралия, а Мелнишкият свещеник Герасим /1979 г./ е основен секретар на Светия синод и е ръководител на патриаршеската катедрала " Св. Александър Невски ".

Всеки от останалите трима претенденти за нов митрополит на Враца е получил по два гласа. Това са Белоградчишкият свещеник Поликарп, Агатополският свещеник Йеротей и Константийският свещеник Яков.

Ако Светият синод счете избора за безупречен, на 4 февруари ще е каноничният избор за нов Врачански митрополит в параклиса " Св. цар Борис - Покръстител " в Синодалната палата. На него патриарх Неофит и митрополитите от Светия синод ще изберат един от двамата претенденти.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР