На електронната страница на Регионалния исторически музей – Велико Търново

...
На електронната страница на Регионалния исторически музей – Велико Търново
Коментари Харесай

Виртуална колекция от икони, които да подкрепят вярата ни

На електронната страница на Регионалния исторически музей – Велико Търново можем да намерим богата сбирка от непокътнати икони и, проследяващи последните земни дни на Исус Христос. 

Културното средище не стопира да бъде интензивно даже и по време на изключителното състояние, представяйки на огромната аудитория виртуалната версия на рубриката " Непознатото завещание " /Из тайните на миналото/.

Прието е, че стенописите, изобразяващи тъгите на Христос, би трябвало да се рисуват във високите елементи на. Идеята била, когато човек вдигне взор и се помоли, да види страданията на Спасителя и в никакъв случай да не не помни през какви тествания е минал той.

Всеобщото поклонение пред избрани икони по време на молитвите за е друга известна традиция. Църквата " Св. Апостоли Петър и Павел " във Велико Търново е имала повсеместен указател със Страстите Христови. А в църквите и манастирите в Арбанаси са непокътнати известни подиуми като " Тайната вечеря ", " Поругаване Христово ", " Предателството на Юда Искариотски ", " Разпятие Христово " и " Оплакване Христово ".

Можете да видите част от богатата сбирка от непокътнати икони и фрески в.

 

Източник: momichetata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР