На един много специален Голям оперен концерт, с наши и

...
На един много специален Голям оперен концерт, с наши и
Коментари Харесай

Ученици на маестра Констанца Вачкова ще пеят в нейна памет в Софийската опера


На един доста специфичен „ Голям оперен концерт, с наши и непознати звезди “, отдаден на маестра Констанца Вачкова на 29 юни в Софийската опера, цяла плеада гении и нейни възпитаници ще потопят присъстващите в дълбините на магията на човешкия глас и обичани герои от огромната опера.

Сред участниците е Владимир Галузин - един от най-големите тенори в наше време. Търсен и предстоящ от най-големите оперни театри и подиуми по света той е запазил своя безценен спомен за работата си с маестра Констанца Вачкова.

Критиката възхвалява невероятната гласова природа на този същински трагичен тенор, с баритонова бленда, който сграбчва с неповторимата си артистичност и театрално държание. Нещо, което прави  героите му същински, внушителни, незабравими. Той придава необикновен искра на познати герои от  италиански и съветски опери. Критиката възхвалява интерпретациите му освен на такива облици като Герман от „ Дама пика “, само че и истинския прочит и  превъплащения на познати заглавия от Верди и Пучини, както и от богатата палитра на съветското оперно творчество.

Очакван на най-големите международни подиуми Владимир Галузин повече от 20 години играе в постановки на огромните режисьори, под палката на популярни диригенти в партньорство с най-търсените актьори.

Друга звезда е украинското сопрано Наталия Тимченко. Интересното е, че и Тимченко, както и Владимир Галузи,н е обвързвана с България. Тимченко приключва Българската държавна консерватория. Работила е с  проф. Констанца Вачкова от 2002 година след това и при популярното сопрано и вокален възпитател Вирджиния Дзеани.

Тимченко печели награди на редица интернационалните състезания, като един от тях е на Международния певчески конкурс „ Елена Образцова “ в Киев, също и на  Международния певчески конкурс „ Римски-Корсаков “ в Санкт Петербург.

Богатият й на разнообразни стилове оперен репертоар от Моцарт до Римски-Корсаков, Рахманинов, Шостакович и Прокофиев, както и концертния й репертоар – „ Реквием “ от Верди, 14-та симфония на Шостакович, „ Стабат матер “ на Перголези и други я прави търсена на най-престижните международни подиуми.

Концерта в памет на маестра Констанца Вачкова с присъединяване на толкоз съумели артисти ще бъде израз на респект на  тези, които са били част от нейното оперно семейство, ще бъде израз на любов и благодарност към тяхната незабравима маестра.
 
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР