На две местни обществени чешми във Варна водата не отговаря

...
На две местни обществени чешми във Варна водата не отговаря
Коментари Харесай

Две обществени чешми във Варна с негодна за пиене вода

На две локални публични чешми във Варна водата не дава отговор на химическите индикатори за консумация, оповестиха за Moreto.net от Регионалната здравна ревизия във Варна.

Едната от публичните чешми е в околност „ Вилите ”, другата е на ул. „ Горна студена ” в квартала. И на двете чешми водата не дава отговор на нормите по индикатор " нитрати ".

При норма от 50мг/л, цената на измерените нитрати в първата чешма надвишават 100, а на втората са 60, сочат данните на РЗИ.

Освен това водата от чешмата в околност " Вилите " не дава отговор и на микробиологичните индикатори. Откритите са колиформи в количество 68 КОЕ/100 мл, при норма 0.

РЗИ-Варна предлага питейнатата вода от локални публични чешми в околност „ Вилите ” и ул. „ Горна студена ”, кв. Аспарухово, да не се употребяват за пиянство и подготвяне на храна от следните уязвими групи от популацията: бременни дами, кърмачки, кърмачета, хора със болести на храносмилателната система и панкреаса.

Община Варна е осведомена за откритите отклонения и следва да бъдат сложени табели, че „ Водата съдържа нитрати повече от 50 мг/л ”.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР