На два интригуващи хандбални двубоя ще бъде домакин спортна зала

...
На два интригуващи хандбални двубоя ще бъде домакин спортна зала
Коментари Харесай

Две интересни хандбални битки в Габрово днес

На два завладяващи хандбални дуела ще бъде хазаин спортна зала " Орловец " през днешния ден (23 ноември). Първият е от 6-ия кръг на шампионата при дамите. Шампионът Бъки ще одобри състава на Поморие, който е приятната изненада на сезона до тук.

Воденият от Десислав Симеонов отбор е с 3 победи и 1 загуба досега и заема втора позиция във краткотрайното класиране. Миналата седмица отборът от морето удари с 27:26 вкъщи състава на Етър 64 (Велико Търново) в отсрочен мач от 2-ия кръг и сподели, че този сезон ще играе значима роля в шампионата. В тима на Поморие играят три възпитанички на школата на Бъки – Боговеста Бодурска, Милена Великова и Петя Милинова. В състава на Десислав Симеонов е и гардът Мария Маслева, която през предишния сезон беше част от селекцията на вицешампиона Шумен 98.

Бъки и в този мач ще бъде без две от главните си състезателки - Ивон Дюлгерова и Мадлен Тодорова, които се възвръщат от контузии. Това обаче не попречи на тима да запише победи над главните си противници Етър, Свиленград и Шумен 98 в предходните кръгове.

Срещата сред първия и втория във краткотрайното класиране ще стартира в 14,00 часа в събота и ще бъде ръководена от съдийската двойка Теодор Илиев/Евелина Методиева.

Кръгът при дамите включва дерби и в Шумен, където вицешампионът Шумен 98 ще одобри Етър 64. Домакините са на трета позиция в във краткотрайното нареждане с 6 точки, на две зад водача Бъки, а " болярките " са пети с 4 точки. Третият мач от програмата е в Плевен сред локалния Спартак и Ники спорт (Сливница), в който плевенчанки ще търсят първата си победа в " А " РХГ.

Два часа след края на дуела при дамите, на терена в зала " Орловец " ще излязат тимовете на Чардафон и Добруджа в извънредно завладяващ мач от шампионата за Купата на България. Жребият си направи забавна смешка и опълчи бронзовия медалист и вицешампиона от предишното състезание още в първия кръг на шампионата. Според регламента тимът, който ще продължи в идната фаза, ще бъде избран единствено в една среща, а Чардафон получи от ориста преимуществото да бъде хазаин в нея.

В началото на ноември двата състава се срещнаха в мач за шампионата в Добрич, който беше извоюван много мъчно от домакините с 23:20. Сега Христо Данаилов и съотборниците му са окуражени за реванш пред лична аудитория.

За последно Чардафон и Добруджа играха в шампионата за Купата на България през 2018-та, в полуфиналната фаза на конкуренцията. В един трагичен мач тогава, игран в Кубрат, габровският отбор водеше в резултата съвсем от самото начало и беше с гол напред пет секунди преди края, само че позволи изравнително попадение, а в следствие в продълженията Добруджа съумя да се наложи.

Победителят от идния конфликт ще срещне на четвъртфиналите АСТИ-91 (Хасково), който по волята на жребия ще пропусне първия кръг.

Мачът в зала " Орловец " ще бъде управителен от Станислав Стойков и Велизар Делийчев. Срещата ще стартира в 18,00 часа.

Светозар Гатев, sport-gabrovo.com

Снимки: sport-gabrovo.com
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР