На дневен ред за Русия идва среща между руския президент

...
На дневен ред за Русия идва среща между руския президент
Коментари Харесай

Путин иска среща с Ким Чен-ун

На дневен ред за Русия идва среща сред съветския президент Владимир Путин и водача на Северна Корея Ким Чен-ун. Това съобщи съветският дипломат в Пхенян Александър Мацегора, представен от РИА Новости.

Още през предишния месец съветските управляващи разгласи, че Ким Чен-ун ще посети страната. Очаква се той да взе участие в икономическия конгрес в Давос през септември. Част от визитата му ще е и посещаване на президентството.

Руският представител означи, че страната му доставя сред 200 и 400 тона петролни артикули на КНДР на месец. Квотите на Организация на обединените нации разрешават интернационалните доставки на нефт за Северна Корея от 60 000 тона на година.

Президентът на Съединени американски щати Донадл Тръмп разгласи, че е договорил съветска поддръжка за договаряния със Северна Корея. Това стана по време на срещата му с Путин при започване на седмицата.

Тръмп към този момент контракти нуклеарното разоръжаване на Северна Корея. В подмяна страната чака икономическа помощ от Съединени американски щати.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР