На днещния ден през 1949 г. е основана немската компания

...
На днещния ден през 1949 г. е основана немската компания
Коментари Харесай

Футболът носи много печалби на Адидас

На днещния ден през 1949 година е учредена немската компания "Адидас " (Adidas). Тя е най-големият в света производител на спортни артикули (обувки и облекла). Централата на компанията продължава да е в Германия, макар че производството й от дълго време е изнесено в други елементи на света, главно в Азия.

Фирмата "Пума ", благосъстоятелност на Рудолф Даслер - брата на Адолф Даслер, е измежду от главните съперници на "Адидас ".

Компанията "Адидас " е наименувана на името на нейния създател Адолф Даслер (неговият прякор Ади и първите три букви от неговото фамилно име). Основана е в град Херцогенаурах в Бавария. След завръщането си от Първата международна война Ади стартира да създава свои обувки в кухнята на майка си. Баща му Кристоф, който работи във фабрика за обувки и братята Целайн, които създават шпайкове поддържат Адолф в начинанието му. През 1924 година и брат му Рудолф също се включва в бизнеса. На Олимпиадата в Берлин през 1936 година доста от спортистите се явяват с обувки по модел на Ади Даслер, измежду които е и Джеси Оуен.

След време Рудолф се отделя от брат си и основава компанията "Пума " (Puma). След скандал сред синовете на Адолф, единият от тях - Хорст, слага началото на друга към момента съществуваща огромна компания - "Арена " (Arena), която създава облекло за плуване.

Марката "Адидас " става световноизвестна с успеха на немския тим на международното футболно състезание в Берн през 1954 година. Неговите футболисти употребяват обувки на Даслер, на които бутоните могат да се подменят, което тогава е било гражданска война. Даслер умира през 1978 година и оставя след себе си международен тръст.

Запазени марки на компанията са известните три линии и логото с трите листа (Trefoil), което символизира олимпийския дух, който сплотява трите континентални плочи.

От 1970 година всички международни футболни шампионати биват непроменяемо спонсорирани и от "Адидас ". Освен това компанията има и 9.1% от акциите на ФК "Байерн " - Мюнхен.

Мениджърите на "Адидас " предвиждат рекордни футболни продажби през тази година, откакто бизнесът на компанията е подсилен от Европейското състезание по футбол във Франция.
Производителят на спортно облекло възнамерява да продаде маратонки, тениски, топки и други произведения, свързани с футбола, на обща стойност 2.5 милиарда евро. Ако се случи, това ще надмине приходите за 2.2 милиарда евро от предходната година и 2.1 милиарда евро през 2014-а, когато немският тим, който Adidas спонсорира, завоюва международната купа по футбол.
"Спечелихме дял от основни пазари и предложенията ни измежду маратонките се одобряват добре от нашата млада целева публика ", споделя основният изпълнителен шеф Херберт Хайнер. "Вложихме доста пари за футбол, само че футболът продава и други артикули ", в това число така наречен начин на живот маратонки и облекло, добави мениджърът.
Евро 2016 направи това лято основно за Adidas и съперниците му Nike и Puma на световния футболен пазар, който се прави оценка на 5 милиарда $. "Адидас ", в който върви развой на възкръсване след две години без растеж, възнамерява да продаде 1.3 млн. екипа на немския народен тим тази година, което е с 30% повече спрямо финалите на Европейското състезание през 2012-а. В годината на последното Световно състезание по футбол - 2014 година, Adidas продаде 3 млн. екипа.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР