На днешното заседание съветниците от ПК Собственост и стопанство“ дадоха

...
На днешното заседание съветниците от ПК Собственост и стопанство“ дадоха
Коментари Харесай

Решиха: Превръщат подводница Слава в музей

На днешното съвещание съветниците от ПК " Собственост и стопанство “ дадоха своето единодушие да се осъществя капиталово желание на компания ИНХОМ-ООД, обвързвано с даване за безплатно прилагане на подводницата " Слава “ за период от 10 година и превръщането й в музей. Предложението е подкрепено от Съюза на подводничарите в Република България, Съюза на офицерите и сержантите от запаса и запаса както и от Военноморските сили на Република България.

" Подобен музеен експонат, с помощта на своята атрактивност и на опцията за директен допир с достоверната бойна техника, ще съставлява интерес и ще притегля гости освен от района, само че и от страната и чужбина, добавяйки още един щрих към туристическия образ на нашия хубав град и района “, се споделя в писмото-подкрепа на командващия Военноморските сили Контраадмирал Митко Петев.

В писмо до Общински съвет компания ИНХОМ ООД осведоми, че има нужния терен за създаване на фундамент и слагането на подводница " Слава “ като пример от социална и туристическа значителност. За задачата е учредена Фондация " Белославско стъкло “, която ще има ангажимент да експонира и реставрира подводницата посредством районни, национални и интернационалните планове.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР