На днешното заседание паднаха маските и се видя кой за

...
На днешното заседание паднаха маските и се видя кой за
Коментари Харесай

Нинова: Маските паднаха, управляващите имитират борба с корупцията

На днешното съвещание паднаха маските и се видя кой защо се бори. Това сподели пред публицисти ръководителят на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова Корнелия Нинова е български политик от Българска социалистическа партия, член на Парламентарната група на... към профила след съвещанието на Консултативния съвет за национална сигурност на тематика "Необходими законодателни ограничения за противопоставяне на корупцията ".

Президентът предложи в общата декларация текст, който споделя, че се основава обединен самостоятелен нов орган, който да се занимава с следствие на корупционни закононарушения. Това предложение събра два гласа за – моят и този на президента, и 12 срещу. Т.е. подобен орган очевидно няма да има. Президентът да има съвместен баланс на институциите, когато се назначава новият антикорупционен орган. Този текст също събра два гласа за – моят и този на президента, и 12 срещу. Оттук нататък отговорността е на болшинството. Нов обединен орган явно няма да има, съобщи Нинова.

Ние ще продължим да пазиме плана си в Народното събрание, само че от това, което видях през днешния ден, ми се коства, че нещата са предопределени. Управляващите да си носят отговорността за това, че имитират битка с корупцията и че това няма да докара до никакъв резултат, акцентира водачът на алените.

Тя уточни, че казусът с задържания за изнудване брат на депутата Георги Стоилов ще бъде разискван от парламентарната група на левицата. Няма да избягаме от този въпрос, акцентира Корнелия Нинова.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР