На днешното заседание Общинският съвет на Банско гласува предложението на

...
На днешното заседание Общинският съвет на Банско гласува предложението на
Коментари Харесай

Общинският съвет на Банско актуализира бюджета на Общината и прие редица важни решения

На днешното съвещание Общинският съвет на Банско гласоподава предлагането на кмета Георги Икономов „ ТОПЛОСНАБДЯВАНЕ БАНСКО” ЕООД да придобие правото на благосъстоятелност върху централата за изгаряне на дървесини боклуци, посредством подаяние, в интерес на сдружението от страна на „ ТЕВНО” ЕООД.

По случай 10 годишнината на танцова групировка „ Бански фукли” и техният юбилеен концерт, Общински съвет Банско отпусна финансови средства за закупуване на фолклорни костюми. Танцова групировка „ Бански фукли “ са една от групите популяризиращи локалното културно благосъстояние в България и в чужбина.

Кметът Георги Икономов показа и доклад за осъществяването на бюджета на Община Банско към 31 декември 2018 година, както и настоящото му осъществяване към 30 юни 2019 година Съветниците одобриха доклада и гласоподаваха актуализацията на бюджета.

По предложение на кмета Икономов, бяха обновени нормите за пълняемост на групите в ДГ „ Здравец” – Банско. Приет бе Годишен проект на дейностите за поддръжка за личностното развиване на децата и учениците на територията на Общината за 2019 година

В допълнение бяха отпуснати и средства за присъединяване на възпитаници от Банско в „ Космически лагер Турция 2019 “. Финансово подкрепят бе и биатлонистът Благой Тодев.

Отпуснаха се и финансови средства за присъединяване на Радостина Кехайова и Иван Джолев на фестивала „ Детски Пирин фолк” в Сандански. Сред признатите решения са и точките за светещи рекламни кутии на уличните стълбове и отдаване чартърен на терени – общинска благосъстоятелност, за разполагане на рекламни уреди.

Общинският съвет гласоподава погасяване на такса „ Битови отпадъци” на стадион „ Свети Петър”, както и продължение на контракта за прилагане на стадиона „ Свети Петър” от Общината.

На съвещанието съветниците поддържаха предлагането на кмета Георги Икономов за закупуване на автомобил за потребностите на Заведение за обществени услуги, оповестиха от пресцентъра на Община Банско.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР