На днешното заседание на Столичния общински съвет ще се обсъжда

...
На днешното заседание на Столичния общински съвет ще се обсъжда
Коментари Харесай

Обсъждат актуализацията на столичния бюджет

На днешното съвещание на Столичния общински съвет ще се разисква актуализацията на бюджета на София за тази година, заяви Българското национално радио. Тя се постанова поради по-малкото доходи, които постъпват поради рецесията с Covid-19. Действащият бюджет е за 1 милиард и половина лв.. Заместник-кметът Дончо Барбалов ще изиска средствата да бъдат понижени с 23 милиона и 400 хиляди лв.:

" Не би трябвало да забравяме, че средствата, с които Общината на процедура може да разполага - това са приходите от налози и такси, които Общината непосредствено събира. Те за тази година бяха разчетени в размер на 790 милиона лв.. За март месец имахме с 19 милиона лв. по-малко доходи. След няколко дни ще знаем резултатите от април, където също чакаме спад в приходите, което е обикновено в създалата се обстановка ", изясни през вчерашния ден Барбалов.

Всички инфраструктурни планове, които могат да бъдат отсрочени, ще се осъществят през идната година. Няма да има понижение на парите за създаване на метрото, градежа на детски градини, ремонта на учебни заведения, построяването на вътрешния градски кръг и Източната дъга, както и за разчистване на града.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР