На днешното заседание на Съвета на ЕС още пет страни

...
На днешното заседание на Съвета на ЕС още пет страни
Коментари Харесай

Желязков: Пакет Мобилност остава приоритет за правителството

На днешното съвещание на Съвета на Европейски Съюз още пет страни членки поддържаха нашата позиция за отпадане на условието за връщане на камионите на четири седмици до мястото на определяне.
 Екологичен потенциал отхвърли да изтегли пакет
Екологичен потенциал отхвърли да изтегли пакет " Мобилност "

Андрей Новаков е отчаян от резултата

Това съобщи министърът на превоза, осведомителните технологии и известията Росен Желязков през днешния ден в Брюксел след края на срещата с министрите от единомислещите страни по Пакета Мобилност 1, които включват България, Румъния, Полша, Унгария, Латвия и Литва, оповестиха от пресцентъра на министерството.

Желязков добави, че за държавното управление и за него тематиката с Пакета за Мобилност 1 продължава да е значима и предпочитана. Той изрази убеденост, че Европа може да се сплоти към компромисни текстове, тъй че да реализира поставените цели за непоклатимост, резистентност, пропорция и правдивост.

Неприемливо е да разсъждаваме по какъв начин да понижим нездравословните излъчвания от една страна, а от друга да сътворяваме политики, които нанасят огромна вреда върху климата. Нашата позиция е, че връщането на камионите на четири седмици е безусловно неприемливо. Това е най-несправедливият, несъразмерен и дискриминационен детайл в пакета, който разделя страните на Централноевропейски и периферни. Мисля че ще съберем нужната поддръжка за отпадането на това условие ".
 Активност по пакета
Активност по пакета " Мобилност " желае евродепутатът Витанов

Няма оценка на въздействието от ограниченията в пакета

По думите му има червени линии, които не можем да се съгласим да прекрачи м, само че би трябвало да се намерят компромисни решения, по този начин както повеляват полезностите на Съюза - свободно придвижване на хора и на артикули, както и независимост на общия пазар.

За това ще проведем още диалози със страните, които са отвън групата на единомислещите, както и с бизнеса, за търсене на компромисни текстове и решения ", съобщи още Росен Желязков. Продължаваме да работим с превозвачите, благодаря за всички старания, които поставят. Заедно сме с тях в този развой, с ясното схващане, че ще реализираме по-добро от това, което е сега, само че не можем да реализираме всичко, тъй като болшинството е такова, че в случай че желае да одобри текстовете, каквито са, ще ги одобри ", уточни министърът.
 Следващите седмици - решаващи за пакет
Следващите седмици - решаващи за пакет " Мобилност " съгласно превозвачи

Извънредното гласоподаване показвало разколебана поддръжка за пакета

Другата седмица се чака решение на транспортната комисия на Европейския парламент дали да стартират тристранните договаряния сред Европейския парламент и Съвета на Европейски Съюз, с присъединяване на Европейската комисия. Според министър Желязков упованията са тези договаряния да продължат и през идната година, когато измяната на Европейски Съюз се поема от Хърватия.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР