На днешното заседание на Министерския съвет предстои да бъде обсъден

...
На днешното заседание на Министерския съвет предстои да бъде обсъден
Коментари Харесай

Обсъждат доклад на министъра на отбраната в Министерския съвет

На днешното съвещание на Министерския съвет следва да бъде разискван отчетът на министъра на защитата ген. Стефан Янев, отдаден на напрегнатите връзки сред НАТО и Руската федерация. Това бе оповестено от министър-председателя Кирил Петков по време на самото начало на съвещанието.

Премиерът добави и че министър Янев ще показа част от решенията, с които е била приключена вчерашната среща на Съвета по сигурност. Това ще стане на закрито съвещание, след което министър председателят Кирил Петков ще реши взаимно с сътрудниците си коя част ще е закрита и коя отворена и ще бъде споделена в Народното събрание.

Кирил Петков благодари на министъра на защитата, че незабавно след вчерашното съвещание предлага явен и подробен отчет с българската позиция, в която пази националния интерес.

Премиерът благодари и на всички министри, взели участие на срещата с представителите на Северна Македония.

„ Прогресът, който бе реализиран, бе осезателен – с ясни резултати и воден на друг, по-конструктивен звук, спрямо това, което е било през миналите години “ – регистрира Кирил Петков и продължи:

„ Оттук нататък общата ни работа ще докара до добросъседството, за което всички ние имаме вяра, че би трябвало да се случи “. След това той благодари на министъра на външните работи Теодора Генчовска за организацията на цялото събитие и добави, че има вяра, че това е първа крачка от дълъг път, който те, извървявайки, в обозримо бъдеще ще имат действителни резултати.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР