На днешното си заседание Общинският съвет в Ловеч ще обсъжда

...
На днешното си заседание Общинският съвет в Ловеч ще обсъжда
Коментари Харесай

Общинският съвет в Ловеч гласува за театър „Стефан Данаилов“

На днешното си съвещание Общинският съвет в Ловеч ще разисква и гласоподава предлагането импортирано от група съветници от Българска социалистическа партия трагичния спектакъл в града да носи името на Стефан Данаилов. Драматичният спектакъл в Ловеч е основан преди 50 години. Той е държавен.

„ Първо, че е един от обичаните артисти на България. Изключителна персона, построил незабравими облици в киното в театъра. Уважаван от всички българи. Съща по този начин, че неговата майка Евдокия Данаилова е родена в Ловеч, че Стефан е прекарал част от детството си в града на люляците ", сподели Доротея Цанкова, един от вносителите на предлагането ловешкия спектакъл да носи името на Стефан Данаилов.

Предложението е изпратено до Министерството на културата.

„ Част от предлагането ни беше да се гласоподава жителите на град Ловеч през уеб страницата на общината евентуално да гласоподават да се избере уместно име. Безспорен е престижът на професор Стефан Данаилов. Той е легенда за българския спектакъл и кино. Вероятно могат да се гласоподават и други разновидности, само че това при всички положения не е решение, което може управлението на трагичния спектакъл в Ловеч да вземе. Това може единствено на много по-високо равнище да се реши и допускам, когато му пристигна времето ще бъде взето решението ", сподели Биляна Петрова, шеф на трагичния спектакъл в Ловеч.

Кметът на Ловеч Корнелия Маринова разяснява, че гибелта на Стефан Данаилов е огромна загуба за българския спектакъл и за българското изкуство.

„ Мисля, че предлагането, което е направено от няколко общински съветници съставлява едно заиграване по скоро с неговото име, тъй като театърът е държавна благосъстоятелност и принципал е министърът на културата. Нашето присъединяване би могло да се сведе до това да отправим предложение до него за именуване на театъра, само че пък би трябвало да съобразим и основанията за това. Дали за развиването на театъра тъкмо той има принос, дали за последните му триумфи има някаква роля. Разбира се, че няма ", добави Корнелия Маринова.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР