На днешното си заседание Националният съвет на БСП е отказал

...
На днешното си заседание Националният съвет на БСП е отказал
Коментари Харесай

Националният съвет на БСП елиминира Гуцанов във Варна, Клисарова е кандидатът за кмет и водач на листата

На днешното си съвещание Националният съвет на Българска социалистическа партия е отказал да утвърди за лидер на листата ръководителят на левицата във Варна Борислав Гуцанов, както и персоналното му предложение социалисите да дадат поддръжката си за кмет за Костадин Костадинов от партия "Възраждане ".

По този метод на процедура бе доказана линията, която Нинова зададе преди месеци със събаряне на политическото доверие от Гуцанов. Тогава гласовете в негова отбрана се концентрираха най-много измежду вътрешната съпротива и сякаш въпросът беше премълчаван до през днешния ден.

След следващата издънка на варненското управление обаче, Националният съвет се е обединил, че би трябвало незабавна интервенция и смяна. Припомняме, че на провелата се в сряда конференция на Българска социалистическа партия - Варна още веднъж за лидер на листата за общински съветници беше препоръчан Борислав Гуцанов.

Това бе и повода всички авторитетни имена, получили номинации за кмет в Българска социалистическа партия, да се откажат.

В безизходицата тогава Гуцанов предложи социлистите да поддържат водача на партия "Възраждане " Костадин Костанов. Това взривило конференцията, а през днешния ден и пленумът на левицата. Така се е стигнало до решението претендент за кмет и лидер на листата на БСП-Варна да бъде проф. Анелия Клисарова.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР