На днешното си заседание Изпълнителният комитет на БФС разгледа предложенията

...
На днешното си заседание Изпълнителният комитет на БФС разгледа предложенията
Коментари Харесай

Всички решения на БФС на едно място

На днешното си съвещание Изпълнителният комитет на БФС прегледа предложенията на Експертната комисия за привършване на шампионатите в професионалния футбол в изискванията на пандемията от COVID-19 и взе следните решения, основани на извършените съвещания на работната група, а също и на допитванията и предложенията на професионалните клубове:

- Първенството в efbet Лига ще се възобнови на 5 юни 2020 година с дуелите от 25-тия постоянен кръг, а в интервала до 17 юли ще се изиграят два кръга от постоянния сезон плюс първите пет кръга от плейофната фаза. След тяхното привършване ще се разгласи извънредно класиране за сезон 2019/2020.

- Баражите за класиране в Лига Европа, както и баражите за попълване на Първа лига, ще се състоят сред 14 и 16 юли, а при този вид началото на сезон 2020/2021 година е планувано за 24 юли. Трансферният прозорец ще бъде отворен на 17 юли.

- Първенството във Втора лига е прекъснато, а за извънредно е оповестено класирането след 22-ри кръг на ВПЛ. При тази обстановка водачът в класирането печели автоматизирана промоция за идващия сезон на ППЛ, а тимовете на второ и трето място ще играят баражи против 12-ия и 13-ия в крайното класиране на ППЛ за попълване на състава на Първа лига за сезон 2020/2021.

- След консенсусно решение 1/2-финалите в шампионата Купа България ще се състоят в два мача при разменено посещение. Финалът в шампионата е плануван за 1 юли.

- При оповестяване на ново изключително състояние на територията на Република България и при неспособност за възобновяване на шампионата в ППЛ до 5 юни, за извънредно се приема актуалното класиране.

- При оповестяване на ново изключително състояние сред 5 юни и 17 юли на територията на Република България и неспособност за доиграване на шампионата, за извънредно ще се одобри моментното класиране в ППЛ към датата на оповестяването на изключителното състояние.

- ИК одобри предлагането на техническия шеф на БФС за преустановяване на Държавните шампионати при трите възрасти (U15, U17 и U19) в елитните младежки групи, като на база моментното класиране се дефинират държавните първенци и носители на сребърните и бронзовите медали. Всички тимове, участници в шампионата на елитните младежки групи през сезон 2019/2020, резервират своите места през сезон 2020/2021.

- Финалният шампионат за Купа България - юноши старша възраст U19, би трябвало да излъчи победител - участник в младежката Шампионска лига на УЕФА до 20.07.2020 г.ю

link1 " >  БГНЕС
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР