На днешното си заседание Държавната Дума ще обсъди кандидатурата на

...
На днешното си заседание Държавната Дума ще обсъди кандидатурата на
Коментари Харесай

Държавната Дума ще обсъди кандидатурата на Михаил Мишустин за министър-председател на Русия

На днешното си съвещание Държавната Дума ще разиска кандидатурата на Михаил Мишустин за министър-председател на Русия. Бившият началник на Федералната данъчна работа беше препоръчан за поста от президента Владимир Путин, откакто през вчерашния ден кабинетът на премиера Дмитрий Медведев подаде оставка.
На работна среща с президента Владимир Путин нощес Михаил Мишустин се съгласи да оглави новото държавно управление. След това бъдещият министър председател взе участие в изключително съвещание на Съвета на Държавната Дума, добавя БНР.

Председателят на долната комара на Народното събрание Вячеслав Володин разказа Мишустин като експерт в региона на финансовото и данъчното законодателство. „ Притежава качества като неприкритост, динамика, познаване на районите “, уточни Володин и добави, че на срещата не е бил обсъждан съставът на новия кабинет.

Ще напомня, че Медведев подаде оставка, откакто президентът Путин предложи основни промени в конституцията във вчерашното си обръщение към Федералното заседание. Те плануват разширение на пълномощията на Народното събрание за сметка на президентските, превръщането на Държавния съвет в парламентарен орган и приоритет на съветската конституция над интернационалното право.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР