На днешното си заседание Бюрото на Изпълнителния комитет на Българския

...
На днешното си заседание Бюрото на Изпълнителния комитет на Българския
Коментари Харесай

БФС плаши съдиите с максимално строги санкции

На днешното си съвещание Бюрото на Изпълнителния комитет на Българския футболен съюз предложения ръководителя и членове на Съдийската комисия за полемика във връзка настоящите проблеми и грешките от съдийско естество в професионалния футбол. На срещата членовете на ИК и персонално и.д. президентът Михаил Касабов изрично обявиха твърдата си позиция, че е неприемливо да се прави компромис с качеството на съдийството, а Семеен кодекс би следвало да упражнява още по-сериозен надзор и да постанова оптимално строги наказания на незадоволително представилите се рефери, написа уеб сайтът на БФС.

Ръководството на БФС регистрира, че арбитрите в България са длъжни да поемат по-сериозна отговорност за дейностите си по време на футболните дуели и да бъдат подготвени да понесат още по-безкомпромисни последици при неточности от съдийско естество, включително дълготрайни санкции и даже изваждане от съдийството.

Членовете на ИК още един път подчертаха готовността си да реагират при възможни сигнали за оказан напън по отношение на арбитрите от всички равнища на футбола ни и подчертаха, че идното въвеждане на системата VAR сигурно ще способства за изчистване на неточности, само че няма да снеме голямата отговорност от съдийската гилдия.

БФС продължава усилена работа по подготовката за въвеждането на система за видео асистенти, като упоритостта е тя да влезе в деяние в плейофите на сезон 2020/2021 година, прибавят още от футболния съюз.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР