На днешното си редовно заседание правителството реши да промени размера

...
На днешното си редовно заседание правителството реши да промени размера
Коментари Харесай

Държавата промени парите за учебниците за III и IV клас

На днешното си постоянно съвещание държавното управление реши да промени размера на парите, които се отпускат от страната за учебници и образователни комплекти за III клас и за IV клас
С смяната обстановката е следната - за възпитаник в III клас - 95 лева, от които 36 лева за образователни пособия, и за възпитаник в IV клас - 103 лева, от които 39 лева за образователни пособия. С тази актуализация на нормативите ще се обезпечат за безплатно прилагане по един учебник или образователен комплект по всеки общообразователен образователен предмет за всеки възпитаник от I до IV клас, твърди държавното управление.
През 2016 година държавното управление одобри промени в нормативите за обезпечаване за безплатно прилагане на познавателни книжки, учебници и образователни комплекти.
В новите образователни стратегии за III клас и за IV клас, одобрени след приемането на Закона за предучилищното и учебното обучение, се вкара нов общообразователен-учебен предмет " Компютърно моделиране ". През 2018 година бяха утвърдени новите учебници и образователни комплекти за III клас, в това число и учебници по компютърно моделиране. През актуалната година са в развой на оценяване и одобрение плановете на нови учебници и образователни комплекти за IV клас, в това число и образователни комплекти по компютърно моделиране, които ще бъдат употребявани от образователната 2019/2020 година.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР