На днешното си редовно заседание, правителството одобри позиция от името

...
На днешното си редовно заседание, правителството одобри позиция от името
Коментари Харесай

България иска да няма платен отпуск и обезщетение за отпуск при неправомерно уволнение

На днешното си постоянно съвещание, държавното управление утвърди позиция от името на България по дело С - 762/18 на Съда на Европейския съюз, формирано по преюдициално питане на Районен съд - Хасково.
Делото касае трудово-правен спор и в действителност съгласно държавното управление България би трябвало да пази пред Европейския съд следната позиция - че служащ, който е бил нелегално уволнен и след това възобновен на работа от съда, и надлежно по параграф 2 на член 7 от Директива 2003/88/ЕО за същия интервал .
Какво гласи въпросният текст, който касае годишния отпуск - 1. Държавите-членки подхващат нужните ограничения, с цел да подсигуряват, че всеки служащ има право на заплатен годишен отпуск от минимум четири седмици в сходство с изискванията за придобиване на право и даване на подобен отпуск, планувани от националното законодателство и/или практика; 2. Минималният интервал за заплатен годишен отпуск не може да се замества с финансово обезщетение, с изключение на при преустановяване на трудовото правно отношение .
Проверка на Actualno.com в уеб страницата на Европейския съд сподели, че към момента там не са качени документите по делото.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР