На днешното си редовно заседание Министерският съвет реши да отпусне

...
На днешното си редовно заседание Министерският съвет реши да отпусне
Коментари Харесай

Правителството отпусна 390 хил. лв. за подготовката за ремонта на "Александър Невски"

На днешното си постоянно съвещание Министерският съвет реши да отпусне спомагателни 390 хиляди лева, с които ще се финансира предварителното изследване за градивното проучване на столичната катедрала " Св. Александър Невски ".

Ремонтът на храма провокира скандал по време на гласуването на бюджета за 2018 година Тогава Народното събрание отхвърли предложение на Българска социалистическа партия да се плануват пари за реконструкцията на катедралата. След това кабинетът реши да отпусне близо 1 млн. лева за ремонта на Зографския манастир в Атон.

Малко по-късно министър председателят Бойко Борисов се срещна с патриарх Неофит, с който разискаха бъдещия ремонт. Министър-председателят изиска от министрите да му бъдат предоставени разновидности за ремонта на патриаршеската катедрала.

Днес кабинетът реши още по бюджета на Министерския съвет да бъдат преведени още 4.4 млн. лева, като съществена част от тях ще отидат за покриване на дължимите към общините налог здания и такса битови боклуци за 2017 година

Освен това на Българската национална телевизия ще бъдат предоставени 14.2 млн. лева, които са нужни за заплащания, свързани с разпространяването на телевизионни стратегии посредством електронна съобщителна мрежа за наземно цифрово радиоразпръскване.

Общо 22 общини ще си разпределят 20.6 млн. лева за ремонт и рехабилитация на улична и ВиК мрежи, общински пътища и осъществяване на разнообразни обекти от локално значение. Това са общините Съединение, Тервел, Куклен, Димитровград, Симеоновград, Харманли, Симитли, Долни Чифлик, Дългопол, Севлиево, Трявна, Шабла, Стамболийски, Търговище, Доспат, Бяла, Луковит, Брезник, Пазарджик, Кюстендил, Раковски и Дупница.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР