На днешното си извънредно заседание Общински съвет - Видин прие

...
На днешното си извънредно заседание Общински съвет - Видин прие
Коментари Харесай

Общинският съвет във Видин прие нови мерки за финансовата стабилност

На днешното си изключително съвещание Общински съвет - Видин одобри предлагането на кмета доктор Цветан Ценков за даване на гратисен период по главница за интервала 1 април 2020 – 30 септември 2020 година, през който ще се заплащат единствено дължими лихви и за удължение крайния период на настоящи заеми с шест месеца, за кратковременен и дълготрайни общински задължения, поети през 2011 година, 2014 година и 2019 година към „ Търговска банка Д “ АД и „ Фонд за органите на локално самоуправление в България – ФЛАГ “ ЕАД. Това оповестиха от пресцентъра на Общината.
Гласувано бе и зареждане на банковата извънбюджетна сметка по план „ Заедно за по-добър живот “ на Оперативна стратегия „ Развитие на човешките запаси “ 2014 - 2020 година и „ Наука и обучение за образован напредък “, съфинансирани от Европейския обществен фонд на Европейския съюз. Така в допълнение ще бъдат обезпечени 100 000 лева от общинския бюджет като краткотраен безлихвен заем, за сполучливото осъществяване на плана.
Съветниците не одобриха предлагането на кмета Центърът за поддръжка на личностно развиване – Градското ученическо общежитие във Видин, който е с потенциал 172 места, да може да осъществя спомагателни доходи, като настанява външни лица в група с над 50 души за интервал повече от два месеца - с такса от 3 лева за нощувка.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР