На днешното правителствено заседание беше одобрен договор с Китайската национална

...
На днешното правителствено заседание беше одобрен договор с Китайската национална
Коментари Харесай

Одобриха закупуването на 1 милион маски от Китай

На днешното държавно съвещание беше утвърден контракт с Китайската национална фармацевтична корпорация за външна търговия за доставка на персонални защитни средства - медицински маски вид KN95.

Съгласно контракта Министерството на здравеопазването ще закупи 1 000 000 бр. медицински маски вид KN95 на стойност 1 670 000 евро. Те ще бъдат употребявани за застраховане потребностите на личния състав в лечебните заведения, за органите на държавния здравен надзор и за други лица, ангажирани в работата против разпространяването на COVID-19 у нас.

Маските за лице, вид KN95 могат да филтрират частици с 95% успеваемост, съгласно китайския народен стандарт GB2626-2006.
 Кризата с ковид дава подтик на е-здравеопазването?
Кризата с ковид дава подтик на е-здравеопазването?

Частният бранш подарява труд на страната

Министър Ананиев уточни, че бързото разпространяване на вируса в международен мащаб е нараснало неведнъж търсенето на персонални защитни средства и всички страни, включително и България, изпитват усложнения при обезпечаването им.

На този стадий е от извънредно значение да се вземат всички ограничения за запазване здравето и живота на медицинските експерти и лицата, които работят в директен контакт със инфектираните от вируса пациенти, акцентира Ананиев.

По думите му предпазването на медицинските експерти, участващи в диагностиката и лекуването на заболелите, както и на органите, осигуряващи използването на противоепидемичните ограничения, е от основно значение както за преодоляването на епидемията, по този начин и за основаването на условия здравната система да дава своевременна, налична и качествена здравна помощ на нуждаещите се.
 Забраниха износа на маски, защитни облекла и дезинфектанти
Забраниха износа на маски, защитни облекла и дезинфектанти

Може по изключение с позволение на министъра на здравеопазването
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР