На днешно заседание на Смолянския съд, което реално беше и

...
На днешно заседание на Смолянския съд, което реално беше и
Коментари Харесай

Първо заседание по делото за етническа омраза срещу Ефрем Моллов

На днешно съвещание на Смолянския съд, което действително беше и първото съвещание по делото за втълпяване на етническа ненавист и коренен ислям против Ефрем Моллов, представители на Вътрешна македонска революционна организация се събраха пред съда и по този метод дадоха поддръжката си за институцията.
" За следващ път лицето Ефрем Моллов пропагандатор на езика на омразата не участва на делото. Моллов не се яви пред българския съд, в случай че е с мярка за неотклонение. Това е неприемливо. Неявяването му е следващ акт на пренебрежение към съда и към страната ", споделят от Вътрешна македонска революционна организация в позиция, изпратена до медиите.
Адвокатът на Моллов е изискал делото да се гледа по съкратената процедура и е декларирал, че довереникът му си признава виновността. Насаждането на религиозна ненавист и непоносимост съставлява закононарушение по член 164, алинея 1 от Наказателен кодекс, а наказването е отнемане от независимост до четири години или пробация, както и с санкция от пет хиляди до 10 хиляди лв..
За да бъде почетен този иск за съкратена процедура обаче е належащо обвиненият да участва персонално. Смолянският съд е дал ход на делото. " Опасенията на Вътрешна македонска революционна организация са, че на идващото съвещание този българофоб ще изиска то да се води по съкратената процедура, което автоматизирано ще му докара присъда под минимума ", настояват от партията.
Следващото съвещание ще бъде на 12 февруари 2019 година
Припомняме, че историята на прокурорската кореспонденция стартира през 2013 година и е формирана по сигнал, че лицето Ефрем Моллов, който посредством книгата си „ Има ли бъдеще Велика Булгария или за какво бе скрита историята на помаците “, е проповядвал дискриминация и етническа ненавист по отношение на българите.
" Ефрем Моллов е добре прочут в Смолян и региона със своята открита непоносимост и нападателни проповеди против християнската вяра и българския етнос ", разясняват още от групировката на вицепремиера Красимир Каракачанов.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР