На днешно време има толкова диетолози и фитнес инстуктори, които

...
На днешно време има толкова диетолози и фитнес инстуктори, които
Коментари Харесай

9 лъжи, свързани с отслабването

На днешно време има толкоз диетолози и фитнес инстуктори, които дават разнообразни препоръки, че към този момент не знаем на какво да имаме вяра и на какво не. Някои споделят, че би трябвало да ядем по 6 пъти дневно, с цел да отслабнем. Други споделят, че би трябвало да има единствено 3 хранения и закуската би трябвало да бъде най-обилното от тях. Ето 9 неистини, на които би трябвало да спрем да имаме вяра...

1. Диета с ниско наличие на въглехидрати е единственият метод да отслабнете

Диетите с ниско наличие на въглехидрати имат огромен резултат, когато става дума за събаряне на килограми, само че имат дефекти, свързани със здравето в дълготраен проект. При тези диети, хората бързо виждат резултат, само че огромна част от килограмите, които сваляте в действителност са вода. Освен това ще почувствате мощна загуба на сила откакто изключите въглехидратите от менюто си. Запомнете, че това не е единственият метод.

2. Не би трябвало да ядете слеед 18.00 часа

Чували ли сте фразата " закусвай като крал, обядвай като принц и вечеряй като бедняк "? Много хора имат вяра, че не трябва да ядат нищо след 18.00 часа. Но последните изследвания демонстрират, че няма значение в какъв брой часа ядете, а какъв брой калории приемате. Така че най-важното предписание е да изгаряте повече калории, в сравнение с приемате или да постигнете по този начин наречения " калориен недостиг ".

3. По-малки порции по-често

Яденето на по-малки порции по-често, с цел да стимулирате метаболизма си, също е мит. Скорошно изследване сподели, че хората, които ядат повече от 3 пъти дневно тежат повече от останалите. Също по този начин, в случай че ядете 5 или 6 пъти дневно ще бъдете по-склонни да преяждате.

4. Колкото повече време прекарвате във фитнес залата, толкоз по-голям резултат ще има

Когато става въпрос за тренировки, по-важно е качеството на тренировката от продължителността й. Можете да прекарвате и 4 часа дневно във фитнеса, само че няма да забележите резултати, в случай че не упражнявате вярно. Има ефикасни тренировки и за 15 минути.

5. Анаболен прозорец
Източник: jenite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР