На днешния празник – 1 юни – Международен ден на

...
На днешния празник – 1 юни – Международен ден на
Коментари Харесай

Съветът на децата към председателя на ДАЗД отбелязва своята 20-годишнина

На днешния празник – 1 юни – Международен ден на детето, Държавната организация за протекция на детето отбелязва 20 години от основаването на единствения детски съвещателен орган в страната – Съвета на децата към ръководителя на ДАЗД.


По този мотив вицепрезидента на Република България Илияна Йотова връчи на ръководителя на Съвета на децата Емили Караколева почетния плакет на вицепрезидента на Република България. Високото отличие е в символ на самопризнание към всички членове на Съвета през неговата 20-годишна история за отстояване правата на децата и възстановяване на техния живот. Как да се понижи експанзията сред и над децата, какви са компликациите, които младежите срещат по време на просветителния развой и още редица тематики, разискаха по време на срещата вицепрезидента Илияна Йотова, ръководителя на Държавната организация за протекция на детето доктор Теодора Иванова и членове на Съвета на децата.

Не се опасявайте да мечтаете, учете доста и бъдете положителни хора, пожела вицепрезидент Йотова на децата и показа с тях, че вечно една от обичаните й книги ще остане „ Пипи Дългото чорапче “. По думите й е хубаво възрастните по-често да се обръщат към детето в себе си, с цел да намират вярната посока. Да бъдат сериозни, само че и да оферират решения, посъветва децата вицепрезидента Илияна Йотова поздрави ръководителя на ДАЗД доктор Теодора Иванова за дейната работа със Съвета на децата и за сполучливата формула, посредством която ДАЗД и Съвета са построили добър екип за взаимни действия в името на по-доброто бъдеще на децата.

„ Първи юни е един от най-хубавите дни, тъй като е отдаден на най-ценното в живота – на децата ни! Иска ми се и откровено го поисквам на всички ни да виждаме толкоз щастливи и усмихнати децата освен през днешния ден, само че и всеки ден. За Държавната организация за протекция на детето е извънредно значима работата със Съвета на децата, тъй като в действителност е належащо от ден на ден да се научим да чуваме децата, за което и целия екип на ДАЗД ще продължи да поставя всички старания в тази тенденция “, съобщи от своя страна ръководителя на ДАЗД доктор Теодора Иванова.


Председателят на Съвета на децата Емили Караколева сервира на вицепрезидента Йотова обръщението на неговите членове във връзка 1 юни – Международен ден на детето и 20-ия празник на детския съвещателен орган.

„ Днес децата ще си пожелаем възрастните по-често да виждат света като нас. Да рисуват върху всекидневието си и да пазят мечтаещото дете в себе си.

Да са толерантни към всички. Да не губят по детски наивните фантазии, тъй като постоянно те водят до най-красивите неща. Искаме към този момент порасналите деца по-често да откриват в себе си част от детството си и да си спомнят какъв брой е хубаво да срещнеш поддръжка, да ти оказват помощ и насърчат. Тогава стават чудеса! “, пишат децата в своето обръщение.


След срещата с вицепрезидент Йотова членовете от Съвета на децата разгледаха постройката на Президентството на Република България, като посетиха Гербова зала и библиотеката на Президентството.

В навечерието на отбелязването на 20-годишнината на детския съвет и на първи юни децата се срещнаха и с вицепремиера и министър на труда и обществената политика Лазар Лазаров и заместник-министъра на труда и обществената политика Надя Клисурска. Те разговаряха за значимостта на житейските избори, сигурността в интернет и нуждата да се реагира интензивно против деянията на принуждение и експанзия. Да отстояват персоналното си мнение и да следват задачите си, пожела на децата министър Лазаров във връзка празника. /БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР