На днешния ден точно преди десет години пред дискотека „Соло”

...
На днешния ден точно преди десет години пред дискотека „Соло”
Коментари Харесай

10 години след двойното убийство пред дискотека „Соло” няма наказан

На днешния ден тъкмо преди 10 години пред дискотека „ Соло” в София на метри починаха двама младежи – 21-годишният хокеист Кирил Въжаров и 24-годишния му другар Васил Александров . Двамата бяха намушкани с нож след сдърпване.

Последвалото дело по проблема се трансформира в знаково за недъзите в правосъдната ни система.
По следите на наказания за двойното ликвидиране пред дискотека " Соло " Семействата на жертвите показаха опасения, че Илиян Тодоров се укрива
За закононарушението, което по подигравка на ориста се прави на метри от Съдебната палата, е задържан Илиан Тодоров . Заловен е няколко дни по-късно.

Променил е цвета на косата си. Прави опит да се укрие. Илиан обаче има малшанса да бъде разпознат от същия водач, при който се вози секунди след убийството
Докато се гледа делото, подсъдимият мълчи. След серия правосъдни съвещания, в които като доказателства се показват окървавените облекла на убитите и се вадят записи от охранителни камери, Илиян Тодоров е приет за почтен.

Според съдията по делото, не може да се каже, че Тодоров не е направил закононарушението, само че доказателствата против него не са задоволителни
Така в края на 2011 година Илиян Тодоров излезе от ареста и повече не се появи в правосъдна зала. Изненадващо Апелативният съд анулира оправдателната присъда и го осъди на пожизнен затвор, а Върховният съд я удостовери. След прочитането ѝ Тодоров се укри и стартира серия от видео обръщения в интернет. Въпреки че се търси от родните управляващи и Интерпол, до ден сегашен местонахождението на наказания не е ясно.

„ Десет години след убийството на сина ми и на Кирил Въжаров, не считам, че ще има отмъщение и наказване за причинителя на закононарушението. Но въпреки всичко имам вяра и мисля, че в този момент е момента, в който в действителност би трябвало да се направи нещо”, сподели в изявление за предаването „ Тази сутрин” Наско Александров , татко на убития Васил Александров.

Според Александров Илиян Тодоров се укрива благодарение на татко си, който има благоприятни условия.Той прикани премиера Бойко Борисов и президента Румен Радев да се опитат да създадат нещо, с цел да съумеят да докарат наказания от съда палач на сина му и на Кирил Въжаров, с цел да понесе своето наказване.

Вижте повече във видеото!
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР