На днешния ден се навършват точно 9 години от падането

...
На днешния ден се навършват точно 9 години от падането
Коментари Харесай

Инцидентът на Михаел Шумахер – 9 години по-късно

На днешния ден се навършват тъкмо 9 години от рухването със ски на седемкратния международен първенец във Формула 1 Михаел Шумахер във френския курорт Мерибел.

В този злощастен 29 декември 2013 година Шумахер караше ски и при едно от спусканията си взе решението да мина от една писта на друга такава, минавайки през необезопасена част. Тогава се случи и въпросният случай, при който германецът удари своята глава в една канара и макар че бе с каска получи сериозна черепно-мозъчна контузия.

Той бе откаран по неотложност в хеликоптер в болничното заведение в Гренобъл, където му бе изработен интервенция и той бе подложен в изкуствена кома, с цел да се понижи отокът в мозъка му.

От този миг обаче новините за неговото положение са малко и на огромни шпации. През лятото на 2014 бе оповестено, че Пилето към този момент не е в кома и е бил трансфериран от болничното заведение в Гренобъл в тази в Лузана, Швейцария. През септември 2014 Шумахер се завърна вкъщи, където да продължи своето лекуване.
 Алонсо: Михаел Шумахер ми бе като преподавател Алонсо: Михаел Шумахер ми бе като преподавател
Спекулациите за неговото положение не стопират да излизат, само че едно е ясно, публични вести от 2014 насам не е имало.
 Михаел Шумахер бе отличен с премия от управляващите в Северен Рейн-Вестфалия Михаел Шумахер бе отличен с премия от управляващите в Северен Рейн-Вестфалия
В тези девет години доста малко хора са имали опцията да посетят Шумахер в неговия дом, като измежду тях са някогашният механически шеф на Ферари Рос Браун и някогашният началник на Скудерията Жан Тод. Тримата дружно поведоха състава на „ Черните кончета “ към огромните триумфи при започване на 21 век, когато Шумахер и отборът завоюваха пет следващи шампионски дубъла.
 Жан Тод чака светът още веднъж да види Михаел Шумахер Жан Тод чака светът още веднъж да види Михаел Шумахер
През годините неговото семейство, жена му Корина и децата му Мик и Джина-Мария не са говорили доста обществено за протичащото се с Михаел. Те сториха това за документалния филм на Netflix – Schumacher, който излезе през 2021 година.
 Мик Шумахер: Бих дал всичко, с цел да поговоря още веднъж с татко ми Мик Шумахер: Бих дал всичко, с цел да поговоря още веднъж с татко ми
„ Разбира се, Михаел ми липсва всеки ден – сподели Корина пред камерите. – Но той не липсва единствено на мен, децата, татко му и цялото ни семейство усещат неговата липсва. Михаел липсва на всеки, само че той е тук. По друг метод, само че той е тук и това ни дава сили.

„ Ние вършим лечения, вършим всичко допустимо да помогнем на Михаел, да сме сигурни, че той се усеща добре и да усеща нашето наличие. Независимо от всичко аз ще направя каквото мога, с цел да му оказа помощ “, показа още Корина.

„ Ние се опитваме да продължим живота си както Михаел го обичаше. Той обичаше да споделя, че персонално си е персонално. За мен е доста значимо той да продължи да се любува на персонални си живот. В предишното той ни пазеше, а в този момент ние пазим него “, приключи своето изявление Корина Шумахер.

Гледайте спорт на MAX с най-вълнуващите надпревари от MotoGP, WRC, NASCAR и Supercars, онлайн, единствено в ефира на MAX Sport.

Снимки: Gettyimages
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР