На днешния ден се навършват 27 години от деня, когато

...
На днешния ден се навършват 27 години от деня, когато
Коментари Харесай

Преди 27 години хиляди чакаха извънземни край Русе

На днешния ден се навършват 27 години от деня, когато подправена вест за идване на извънземни събра хиляди на летище Щръклево.

Годината е 1995, денят – 11 септември, ден, припомня TVN.

Няколко хиляди души чакаха на летището край русенското село Щръклево да посрещнат височайши посетители от друга планета. Контактьорки, облечени в бледорозово, уверяваха, че имат връзка с извънземните, които ще кацнат в 11:00 ч. За облекчение на посрещачите дамите държаха в ръце портрети на някои от извънземните водачи, нарисувани с молив.

Двете „ контактьорки “ - Здравка Крумова и Радка Трифонова подлудяват града със известието, че на летището в с. Щръклево край Русе ще се приземи галактическият планерис (кораб) на маните от Република Вестуми, планета Криси, съзвездие Цефей. Информацията за идването е предоставена и публикувана от медиите двадесетина дни по-рано.

Няма различен случай в българската история на такова огромно и проведено посрещане на извънземни гости! На „ тенекията “ се хванаха няколко хиляди души - някои откровено вярващи в идването на извънземните, други - с известна доза подозрение, трети - за „ сеира “. Факт е обаче, че пред летището се събират толкова посрещачи, колкото и Тодор Живков не постоянно събира. Пространството пред постройката на аерогарата приличаше на панаир, с неизменимите кебапчета и бира, семкаджии, сергии с прочие Няколко десетки чиновници на Министерство на вътрешните работи охраняват събитието…

Всички чакат кораба, само че по този начин и нищо не се демонстрира от небето. Инициаторките на посрещането обаче резервират хладнокръвие и афишират на множеството, че извънземните са се уплашили от вниманието.

След три часа очакване, с полицейска охрана контактьорките се измъкват от региона. Чудото по този начин и не се случва, само че за наша наслада има запис от събитието.

 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР