На днешния ден през 2017 година Бърни Екълстоун беше освободен

...
На днешния ден през 2017 година Бърни Екълстоун беше освободен
Коментари Харесай

Формула 1 отбелязва 6 години без Бърни

На днешния ден през 2017 година Бърни Екълстоун беше освободен от най-високия пост във Формула 1, който той заемаше над 40 години. Решението беше на новия притежател на комерсиалните права на спорта Либърти Медия, като американците откриха надзор над Формула 1 през 2016 и раздялата с Бърни беше първото им значимо решение за измененията, които предстоят.

“Горд съм с бизнеса, който построих в последните 40 години и от това, което реализирах с Формула 1 - сподели Екълстоун на изпроводяк. - Искам да благодаря на всички промоутъри, тимове, спонсори и телевизионни компании, с които съм работил. Много съм удовлетворен, че бизнесът беше добит от Либърти и от желанията на компанията да влага в бъдещето на Формула 1. ”

Бърни получи поста почетен ръководител, а основен изпълнителен шеф на Формула 1 стана Чейс Кери. Броени месеци по-късно Екълстоун започва първата си серия рецензии против метода, по който американците ръководят спорта.
 Какви са разликите сред ерата Какви са разликите сред ерата " Бърни " и сегашното във Формула 1?Вече може да спечелите 200 000 лв. от Sportal.bg в новата секция " Домът на почитателите "
Снимки: Gettyimages
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР