На днешния ден през 1991 година в Хасково е роден

...
На днешния ден през 1991 година в Хасково е роден
Коментари Харесай

Честит рожден ден, Гришо

На днешния ден през 1991 година в Хасково е роден топтенисистът ни Григор Димитров. Той е само дете в фамилията на Димитър Господинов Димитров, треньор по тенис, и майка си Мария, учителка и някогашна волейболистка. За първи път хваща ракета, когато е на три години, на 5-годишна възраст стартира да играе постоянно в родния си град. В ранните му години за неговата подготовка се грижи татко му.

Едва на 16 години Григор прави своя избор и се отдава на професионалния спорт. Тогава пръв му протяга ръка Христо Стоичков, който по всевъзможен метод оказва помощ за развиването на неговата кариера. След това Гришо печели стипендия от фондацията на друга наша футболна звезда - Димитър Бербатов.

Стартира новия сезон като № 3 в международната класация и при първото си присъединяване за годината, на шампионата ATP 250 в Бризбън, доближава до полуфиналите на сингъл и двойки.

През 2007 година Димитров се причислява към академията „ Sanchez-Casal “, където тренира под управлението на Емилио Санчес и Пато Алварес. Година по-късно хасковлията се мести в Париж, където става част от академията на Патрик Муратоглу и прекарва там идващите четири сезона. През този интервал негови треньори са Петер Лундгрен, Питър Макнамара и самият Патрик Муратоглу. След като под тяхното управление не съумява да реализира стремежи огромен пробив в международния тенис, в края на 2012 година българинът взема решение да се причисли към шведската академия „ Good to Great “ и благодарение на Микаел Тилстрьом дебютира в Топ 30 на международната класация.

На 20 ноември 2017 година доближава до своето върхово достижение - 3-то място измежду най-хубавите тенисисти в света. Любимите му настилки са хард (твърда) и трева. Състезава се за тима на България за Купа Дейвис от 2008 година, като в актива си има общо 20 победи и 4 загуби.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР