На днешния ден преди 100 години е родена обичаната българска

...
На днешния ден преди 100 години е родена обичаната българска
Коментари Харесай

100 години Стоянка Мутафова: "Сатирата" чества великата актриса с представление с нейна холограма


На днешния ден преди 100 години е родена обичаната българска актриса Стоянка Мутафова.

В Сатиричния спектакъл ще почетат " Кралицата на комедията " по впечатляващ метод. Как Стоянка Мутафова се завръща на сцената посредством виртуалните технологии ще ни опише Петя Дикова.



В обичания й Сатиричен спектакъл, парадоксално, хем Стоянка Мутафова си е отишла, хем духът й се усеща на всички места. При таблото на пропуски и материалите в преcата, отдадени на нея. В гримьорната й, където през днешния ден няма да останат обичаните й перли, аленото червило и лака за коса. Но най-много - духът й се усеща тук на сцената - където тя беше и си остана в действителност незаменима.

И довечера тя още веднъж ще бъде с обичаната си аудитория, най-малко за няколко минути. Стоянка Мутафова ще беседва с тези, които я наследяват - младите артисти от " Сатирата ".



„ Холограмата е основана от статична картина и с компютърно генерирани логаритми, ние синхронизирахме истинските творби, в които тя взе участие, със настоящия й облик “, сподели Марин Петков, арт шеф.

Засега няма проекти възпоменателната вечер да бъде повторена, само че от „ Сатирата “ приготвят сходни спектакли за Радой Ралин, Татяна Лолова и Георги Калоянчев. " Кралицата на комедията " ни напусна на 97-годишна възраст на 6 декември 2019 година, само че в сърцата и спомените на всички, които я обичаха, тя продължава да е с нас.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР