На днешния ден отбелязваме професионалния празник на готвачите. Казват, че

На днешния ден отбелязваме професионалния празник на готвачите. Казват, че ...

Готвач по призвание: От ентусиаст до професионалната кухня.На днешния ден отбелязваме професионалния празник на готвачите.

Казват, че в трудните моменти човек започва отначало. И дори и пътят да е мъглив и неясен, той не свършва. Такава е и историята на Александър Борисов. Като студент той заминава на бригада в САЩ. Животът в чужбина далеч не е лесен и трябва бързо да започне работа, дори и да не е тази, за която е мечтал. Така се озовава в ресторант за бързо хранене.

Александър стъпва в кухнята за първи път на 22 години. А една малка безобидна лъжа изиграва важна роля по пътя му.

Малко по малко младото момче започва да се влюбва в професията. Пътят му минава през Мериленд, Аляска и Португалия. През цялото време обаче е решен, че ще се върне обратно в България. 

Днес Александър е на 27 години и вече е главен готвач.

Авантюристичният си дух той пресъздава в ястията, които готви. Стилът му е повлиян от азиатската и американската кухня. Без да издава тайната рецепта, Александър сподели как един хот дог може да бъде изискан.

Днес Александър мечтае да има собствен ресторант, защото професията му се е превърнала в начин на живот, разказва историята му телевизия Bulgaria ON AIR.
 
По публикацията работи: Красимир Ангелов

Източник: dnes.bg