На днешния 9 май се чества 70-ата годишнина от Декларацията

...
На днешния 9 май се чества 70-ата годишнина от Декларацията
Коментари Харесай

Най-трудният момент за Европа след Втората световна война

На днешния 9 май се празнува 70-ата годишнина от Декларацията на Шуман. Тази година обаче празнувания, както сме привикнали да виждаме няма да има. Причината е, че през днешния ден „ Европа е изправена пред най-трудното си предизвикателство след края на Втората международна война: здравна, икономическа и обществена рецесия, провокирана от разпространяването на ковид “, показва Европарламентът.

Декларацията на Шуман, която поставя основите на нашия Европейски съюз, бележи началото на неповторим и достоверен политически план за гарантиране на мира и просперитета и възстановяване на живота на всички европейски жители. Още преди 70 години Декларацията на Шуман съдържаше концепцията, че " обединяването на Европа няма да стане изведнъж или съгласно някакъв специфичен проект. То ще бъде построено посредством съответни достижения, които първо основават възприятие на взаимност. " Този поетапен метод докара до основаването на Европейския съюз, който познаваме през днешния ден.

От самото начало Европейският план планува построяването на политическа и икономическа общественост, учредена на полезности, произлизащи от общата ни европейска история, като взаимност, неприкритост, независимост, приемливост, тъждество в многообразието и ценене на правилата на правовата страна.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР