На днешния 27 януари се отбелязва паметта на жертвите на

...
На днешния 27 януари се отбелязва паметта на жертвите на
Коментари Харесай

В Полша се проведе церемония в памет на жертвите на Холокоста

На днешния 27 януари се отбелязва паметта на жертвите на две от най-зловещите и най-мащабни закононарушения против човечеството, осъществени от нацистка Германия по време на Втората международна война. Преди 74 години Червената войска освобождава дребното останали живи пандизчии в концлагера " Аушвиц-Биркенау ", а тъкмо година преди този момент пада траялата 872 дни обсада на Ленинград.

Ключовата гала на Международния възпоменателен ден на Холокоста постоянно е в някогашния нацистки концлагер " Аушвиц-Биркенау " край полския град Освиенцим. Там от 1940 година до 27 януари 1945 година нацистите са избили над 1 милион и 100 хиляди души - евреи, поляци, роми, руски военнопленници.
Леон Вайнтрауб, някогашен пандизчия в концлагера " Аушвиц-Биркенау ": " Тук нацистите осъществиха идеологията си. Затова ме боли, че в доста европейски страни се виждат хора с униформи като нацистките. "  Министерство на външните работи уважи Международния ден в памет на жертвите от Холокоста Министерство на външните работи уважи Международния ден в памет на жертвите от Холокоста
В момента в Европа и оттатък Атлантическия океан се надига още веднъж последна вълна на популизъм и изразителност, която заплашва и подлага под подозрение нашите д...

Този геноцид не е бил дело просто на нацисти, а на Хитлерова Германия, означи полският министър председател.
Матеуш Моравецки, министър-председател на Полша: Истинското зло стартира от тук. И ние не трябва в никакъв случай да го забравяме, тъй като другояче злото би се трансформирало в нещо обикновено. "  С боен церемониал означиха 75 години от края на блокадата на Ленинград С боен церемониал означиха 75 години от края на блокадата на Ленинград
В Санкт Петербург се организира боен церемониал в чест на 75-тата годишнина от освобождението на Ленинград от блокадата на нацистка Германия.

В родния си Санкт Петербург в сходен дух се изрече и съветският президент Владимир Путин - за опита на нацистите да изтрият от лицето на земята цялостен град. Стотици хиляди са починали от бомбардировките, всеобщия апетит и студа в тогавашен Ленинград.
Владимир Путин, президент на Русия: " Дълбок реверанс на жителите на обсадения Ленинград, на нашите татковци и майки, бабите и дядовците ни и всички, които избавиха този прелестен град, раздраха блокадата и прогониха врага. "
В Санкт Петербург се организира боен церемониал с присъединяване на 2500 души и 80 единици бойна техника - съвременна и от Втората международна война.
 Германия подари 12 млн Евро на Русия във връзка 75 година oт края на блокадата на Ленинград Германия подари 12 млн € на Русия във връзка 75 година oт края на блокадата на Ленинград
Германия подари 12 милиона евро на Русия във връзка 75-ата годишнина от края на опустошителната обсада на Ленинград, съобщи ДПА.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР