На днешнатадата през 1946 г. за първи път гласът на

...
На днешнатадата през 1946 г. за първи път гласът на
Коментари Харесай

На 13-ти февруари се отбелязва Световния ден на радиото

На днешнатадата през 1946 година за първи път " гласът " на Обединените народи проехтява в ефира на радиото на Организация на обединените нации. По-късно, по самодейност на ЮНЕСКО, датата 13 февруари е призната и се отбелязва в целия свят като Деня на радиото.

Радиото е най-широко наличната масмедия, достигаща до най-вече хора по целия свят, без значение от просветителната им степен, социално-икономически статус, пол и възраст.

Тазгодишното издание на Световния радио ден е отдадено на тематиката за равнопоставеността на половете и овластяване на дамите в и посредством радиото.

Равенството на половете, достъпът на дами и девойки до обучение, професионална и обществена реализация са измежду главните цели за ЮНЕСКО, залегнали в другите стратегии на Организацията за просвета, просвета, обучение, връзка и информация.
ЮНЕСКО има вяра, че всяка форма на дискриминация, учредена на разлики по симптом пол, е нарушение на главните права на индивида и се трансформира в спънка пред реализирането на световните цели за развиване на Организация на обединените нации.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР