На днешната си редовна пресконференция говорителят на китайското Външно министерство

...
На днешната си редовна пресконференция говорителят на китайското Външно министерство
Коментари Харесай

Уан И се срещна с 11 ръководители на европейски държави

На днешната си постоянна конференция представителят на китайското Външно министерство Уан Уънбин уточни, че членът на Държавния съвет и външен министър на Китай Уан И по време на сесията на Общото заседание на Организация на обединените нации в Ню Йорк се е срещнал поотделно с 11 ръководители на европейски страни, измежду които на Сърбия, Франция, Англия, Полша, Унгария, Германия и други, както и с високопоставени представители на Европейски Съюз по външната политика и сигурността.

 Той е показал, че като значими сили в задачата за основаване на един многополюсен свят Китай и Европа би трябвало да отстояват главните позиции на стратегическите си сътрудници и да поддържат разговора. „ Уан И изрази убеденост, че Европейски Съюз ще отстоява стратегическата автономия и ще придвижи развиването на китайско-европейските връзки “, уточни представителят.

Представителите на Европейски Съюз са показали, че придават огромно значение на връзките с Китай и са наблегнали на спазването на правилото за „ един Китай “. Освен това са изразили очакване за задълбочаване на съдействието с Китай в разнообразни области.
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР