На днешната сесия на Общинския съвет бе гласувано с мнозинство

...
На днешната сесия на Общинския съвет бе гласувано с мнозинство
Коментари Харесай

Община Русе ще финансира с повече от 200 000 лв. три спортни клуба

На днешната сесия на Общинския съвет бе гласувано с болшинство Община Русе да финансира активността на Сдружение „ Футболен клуб Дунав - Русе “, Спортен клуб по баскетбол „ Дунав-Русе-2016 “ и Спортен клуб по волейбол „ Дунав “. Съгласно решението администрацията ще подпише контракти за спонсорство със спортните клубове на обща стойност 210 000 лева

С 80 000 лева ще бъде подкрепят ФК „ Дунав “, като тимът ще съставлява Русе на съвсем всяко равнище в структурата и йерархията на българския футбол. Благодарение на отпуснатите средства клубът ще има по-голяма опция за присъединяване в Първа футболна лига.

Спортният клуб по баскетбол „ Дунав Русе - 2016 “ ще разполага с финансиране на стойност 60 000 лева, с цел да продължи своята стратегия за развиване на баскетбола измежду подрастващите, която всяка година доразвива. През 2023 година бе реализиран важен триумф - шампионска купа при момчетата U17 г, която е първа в историята на Русе. Момчетата от тима и техните треньори бяха отличени като тим № 1 на Община Русе на церемонията по отсъждане на премиите „ Спортист на годината за 2023 година “ През миналата година баскетболният клуб записва женски тим за присъединяване в „ А “ група за сезон 2023-2024 година С присъединяване си в най-силното състезание на България при дамите отборът има предпочитание да върне славата на Русе като сериозен фактор в женския баскетбол.

С финансирането от 70 000 лева волейболният „ Дунав “ се ангажира да преследва класиране в Ефбет Суперволей лига на България и развиване на Детско-юношеската школа на клуба. През сегашния сезон тимът приключи постоянния сезон без изгубен мач и продължава с отличните си игра и в плейофната серия.

Отпусканите средства са от общинския бюджет, като трите спортни клуба оферират пакет ограничения, посредством които да разпространяват Русе при всички идни срещи.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР