На днешната сесия на Европейския парламент в Страсбург евродепутатите ще

...
На днешната сесия на Европейския парламент в Страсбург евродепутатите ще
Коментари Харесай

Евродепутатите ще обсъждат пакета Мобилност

На днешната сесия на Европейския парламент в Страсбург евродепутатите ще разискват решението на Европейската комисия по пакета " Мобилност ", оповестява News.bg.

Пакетът " Макрон " ще бъде първата тематика за диспути в Екологичен потенциал.

Промените станаха мотив за народен митинг на превозвачите у нас, който се състоя на 17 май, по време на Срещата на върха на водачите на Европейски Съюз и Западните Балкани в София.

Според превозвачите измененията в законодателството ще доведат до всеобщи банкрути на компании. Според тях задачата е да се отстраняват от пазара българските, полските, унгарските и румънските превозвачи.

Сесията на Екологичен потенциал стартира в 18 часа българско време.

Вчера, 27 май, тематиката разяснява евродепутатът от ЕНП Андрей Новаков, който пропътува Европа в ТИР, с цел да " влезе в обувките " на превозвачите, които скочиха против Пакета " Макрон ". По думите му митингът на превозвачите е състоятелен.

Според представителя на българските жители в Народното събрание на Европейски Съюз ограниченията в Пакета " Мобилност " са писани от служител, който няма разбиране какво е действителната работа на превозвачите. Новаков съобщи и че не би трябвало да има двойни стандарти в Европейски Съюз, а Европа от дълго време към този момент била на две скорости.

Припомняме и че евродепутатът Ангел Джамбазки съобщи, че се провежда митинг на превозвачите и в столицата на Европейски Съюз Брюксел.

" Най-важният въпрос е нахалството и наглостта на част от лобистите в избрани страни, най-много Франция, които се пробват по един антиевропейски метод да основават евроскептицизъм. Те разглобяват Европейски Съюз. Опитват се да откраднат един цялостен български бранш. Опитват се с непазарни способи да вкарат административна спънка, тъй че българските превозвачи да банкрутират и да могат да вземат техните служащи там като гастарбайтери. Това е невиждано ", изрично съобщи Джамбазки.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР