На днешната дата през 1982 г. домът на Елвис Пресли

...
На днешната дата през 1982 г. домът на Елвис Пресли
Коментари Харесай

Ето какво важно нещо се случва за феновете на световна знаменитост на този ден през 1982 г.

На днешната дата през 1982 година домът на Елвис Пресли е разгласен за музей и отваря порти за почитателите му. Имението Грейсленд е издигнато през 1939 година в напълно колониален жанр в Мемфис, Тенеси. Простира се върху съвсем 14 акра.

Всяка година в дома-музей на фамозния артист влизат над половин милион души, с цел да схванат по какъв начин е живял кумирът им. Това става допустимо 5 години след гибелта на артиста по решение на жена му Присила.

Елвис купил имението през 1957 година за сериозната за това време сума 100 000 $. Така извършил обещанието, което дал на майка си като дете. Той дал дума да стане богат и да купи красива къща, където да живее дружно с него и с татко му и да не се постанова в никакъв случай повече да работи. Елвис фактически живял в Грейсленд с родителите си, които са заровени в неговата Медитативна градина.

Имението се е трансформирало в сбъдната фантазия за артиста - там той можел да се наслаждения на всичко, което обича. В двора има басейн, макар че Елвис не е плувал, само че постоянно събирал другари край водата.

Домът на Елвис се състои от 23 стаи на два етажа. Към главната постройка има още няколко постройки и конюшни.

Интериорът не е запазил типа, в който го е употребил Елвис. Певецът постоянно сменял цялата конюнктура, като за това наемал известни дизайнери. През 50-те интериорът на гостната в черно, розово и златно бил запазена марка на артиста. През 1965 година той трансформирал напълно визията.

Спалнята му била в испански жанр - алено и черно със златно, с огледален таван. През 1971 година, когато се разделил със брачната половинка си, Елвис още веднъж трансформирал напълно дома си и изхвърлил всички мебели, избирани от Присила. Голяма част от тях били в яркочервено. Това било последното видоизменение на интериора от самия Елвис. Преди да бъде отворен за необятната аудитория, интериорът бил заменен още веднъж от Присила.

Посетителите на имението могат да схванат детайлности за живота на Елвис със фамилията му и да чуят истории за артиста и щерка му Лиса Мари. Имат опция да прегледат музикалната стая на Елвис, трапезарията, дневната, кухнята, телевизионната стая, както и Джунгловата стая.

В музея могат да се видят и колите на артиста, както и тракторът, с който обикалял от време на време земите в имението си. Изложени са и самолетите му, които са с усъвършенствания в интериора по негова концепция.

Недостъпен е единствено горният етаж. Това, което се демонстрира на посетителите, са тези елементи от имението, които и преди са се показвали на всички посетители от самия Елвис.

Той допускал на горния етаж единствено членове на фамилията си, по тази причина брачната половинка и щерка му решили да оставят този етаж затворен.

Днес имението е известно място за оферти за брак и сватби.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР