На днешната дата през 1974 година ЦСКА победи Байерн (Мюнхен)

...
На днешната дата през 1974 година ЦСКА победи Байерн (Мюнхен)
Коментари Харесай

Преди 46 години ЦСКА надигра Байерн, но отпадна от КЕШ след скандално съдийство

На днешната дата през 1974 година ЦСКА победи Байерн (Мюнхен) с 2:1 в 1/4-финал-реванш за КЕШ. Първият мач " алените " изгубиха като посетители с 1:4 и отпадат от конкуренцията. И в двата мача съдийството беше скандално, като в София небеизвестният Джон Карпентър прекали с поддръжката си за баварския исполин.

Пред повече от 70 хиляди фенове на Националния стадион " Васил Левски " головете вкараха Божил Колев от дузпа в 41-ата минута и Георги Денев в 48-ата минута. Преди това Байерн поведе със противоречива дузпа. Целият мач се игра на една врата - тази на гостите. Късметът също беше на страната на бъдещия притежател на КЕШ.

В състава на баварците бяха Сеп Майер, Франц Бекенбауер, Паул Брайтнер, Герд Мюлер и Ули Хьонес. Три месеца по-късно те завоюваха КЕШ за първи път в историята си след триумф над Атлетико (Мадрид). Някои от тях споделят, че най-трудни са били мачовете им с българския тим. След това играчите на Байерн бяха гръбнакът на тима на Федерална Република Германия, станал международен първенец.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР