На днешната дата преди 43 години в Ню Орлиънс се

...
На днешната дата преди 43 години в Ню Орлиънс се
Коментари Харесай

Рийз Уидърспуун на 43

На днешната дата преди 43 години в Ню Орлиънс се ражда актрисата с най-лъчезарната усмивка в Холивуд – Рийз Уидърспуун.

Всъщност първото име на звездата е Лора, а Рийз е моминското име на майката на актрисата.

В гимназията симпатичното миньонче е мажоретка. Учи една година в " Стандфорд ", само че напуща университета, с цел да преследва фантазията си да стане актриса.

Дебютът ѝ на огромния екран е през 1991 година с кино лентата " Човекът от луната ". Следват оферти за функции в ленти като " Писък " и " Знам какво направи предишното лято ", който Рийз твърдо отхвърля.

Актрисата обаче приема да изиграе чаровната Ел в " Професия русокоска " – съдбоносно решение, което я трансформира в звезда за ден. Образът на колоритната русокоска ѝ печели и номинация за " Златен глобус за най-хубава актриса в мюзикъл или комедия ".

С това си преобразяване Рийз печели публиката, а с ролята си в " Да преминеш границата " пленява сърцата на рецензията. За превъплъщението си в брачната половинка на великия Джони Кеш Рийз получава награди " Оскар ", " Златен глобус ", " БАФТА ".

Номинация за премиите " Оскар ", " Златен глобус " и " БАФТА " ѝ донася и филмът " Моето премеждие в дивото ".

Кариерата на чаровната русокоска включва функции в близо 40 кино лентата. Малцина знаят, само че Рийз е била един от изборите на Клинт Ийстуд за основната роля в " Подмяната ", само че най-после е определена Анджелина Джоли.

През 2010 година излиза „ Как да схвана “, в който тя е основната актриса. В него си партнира с Оуен Уилсън, Джак Никълсън и Пол Руд. През 2011 година излиза филмът „ Вода за слонове “, където играе един до друг с Робърт Патинсън и с носителя на " Оскар " Кристофър Лътз.

Към сегашния миг се чака и втори сезон на сполучливия сериал на НВО с нейно присъединяване " Големите дребни неистини ". Като няма по какъв начин да не отбележим, че първият сезон от ситкома пожъна голям триумф и към този момент има четири награди " Златен глобус ".

През 2007-а е оповестена за най-скъпоплатената актриса, като също по този начин е считана за една от най-влиятелните дами в Холивуд.

Личният живот на актрисата е не по-малко забавен. С първия си брачен партньор Райън Филип се среща на снимачната площадка на лентата “Секс игри ”. Двамата минават под венчилото през 1999 година.

След две деца и седем години брак актрисата подава документи за бракоразвод, като делото е публично финализирано през 2007-а година.

През 2011 година актрисата се омъжва още веднъж, този път за холивудския сътрудник Джим Тот Ражда момченце от него през 2012-а.

Нека отбележим празника на актрисата с няколко запаметяващи се нейни цитата:

" Разбрах, че в никакъв случай няма да бъда най-богатата, красивата или умната. Но мога да бъда в нещо най-хубава - да бъда себе си... "

" Увереността е всичко, от което се нуждаеш, с цел да успееш. "

" Всеки се нуждае от обич и всеки я заслужава. "

" Нещата, за които се притеснявате, не са значими. Всичко ще бъде наред, всичко ще бъде повече от наред. Ще бъде ужасно. Не губете време да се терзаете дали сте задоволително положителни. Добри сте. И ще срещнете прелестни хора, които ще ви оказват помощ и ще ви обичат. "
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР