На днешната дата преди 39 години светът загуби един от

...
На днешната дата преди 39 години светът загуби един от
Коментари Харесай

Какво си спомнят известни личности за деня, когато беше убит Джон Ленън

На днешната дата преди 39 години светът загуби един от най-обичаните и авторитетни музиканти. Джон Ленън беше убит в тил от килъра Марк Дейвид Чапман, който твърди, че е бил подбуден към безсмисленото закононарушение от книгата " Спасителят в ръжта " на Селинджър. Той се е подразнил от метода на живот на музиканта и от изказванието му, че " Бийтълс " са станали по-известни от Исус.

Убийството шокира целия свят и доста от най-известните музиканти и артисти към момента си спомнят къде са били и какво са правили, когато са научили новината.

Снимка: Getty Images

Мик Джагър: " Много харесвах Джон. Той беше индивидът, с който се разбирах най-добре. Но откакто " Бийтълс " и " Ролинг Стоунс " стопираха да свирят по клубове, не сме се виждали до 70-те години. Пак се сприятелихме. Но след това той още веднъж се събра с Йоко и изчезна. Всеки път, като минавах около дома му му оставях записка, на която пишех, че знам, че не желае да вижда никого, само че в случай че промени решението си, може да ми се обади. Никога не го направи ".

Снимка: Getty Images

Пол Маккартни: " В днешно време пробвам да се скрия измежду работата си. Но това продължава да изплува в съзнанието ми. Чувствам се разрушен, ядосан и доста печален. Нелепо е. Понякога той беше доста недодялан с мен, само че скрито му се възхищавах и успявах да подкрепям контакт с него. Няма място за подозрение, че може да не сме били другари - обичах го ".
Бащичковци: Ленън и Маккартни. Синовете им 42-годишният Шон Оно Ленън и 40-годишният Джеймс Маккартни също се занимават с музика
Снимка: Getty Images

Боб Дилън: " Джон и " Бийтълс " правеха неща, които никой различен не смееше. Музиката им беше неповторима. Всички мислеха, че " Бийтълс " е нещо, което ще изчезне съвсем незабавно. Но за мен беше ясно, че имат силата да останат. Знаех, че сочат пътя, по който би трябвало да поеме музиката ".

Още от най-интересните мемоари за Джон Ленън и деня на убийството му вижте в уеб страницата Ladyzone.bg >>
Спомените на известни персони за деня, когато беше погубен Джон Ленън Днес означаваме 39 години от убийството на един от най-влиятелните музиканти на всички времена
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР