На днешната дата преди 38 години в ефира на българската

...
На днешната дата преди 38 години в ефира на българската
Коментари Харесай

22 февруари 1980 г.: Започва Минута е много

На днешната дата преди 38 години в ефира на българската телевизия за първи път е излъчено към този момент именитото телевизионно съревнование за умници " Минута е доста ".



„ Минута е доста “ не е първото, само че е най-дълго просъществувалото телевизионно съревнование в ефира на България. Първото му лъчение е на 22 февруари 1980 година по Българската телевизия. Дългогодишен водещ на предаването е артистът Петър Вучков, а от 2003 година негов помощник е сътрудника му Стефан Спасов. Автор на предаването е доцент доктор Лилия Райчева.



Първоначалният план е да се излъчат пет броя от предаването, само че заради огромен зрителски интерес то остава на екран. Стотният брой, който е плануван като финален, е излъчен и отпразнуван на 25 декември 1987 година. На 3 април 1992, по покана на управлението на Българска национална телевизия, „ Минута е доста “ се завръща в ефир и на идната година печели премията на Българска национална телевизия за най-хубаво телевизионно съревнование. От 2003 година надпреварата се осъществя като външна телевизионна продукция.



През годините предаването е сменяло регламента си, само че е запазило форма̀та на викторина с забавни въпроси от разнообразни области на познанието и науката (тривия). Популярна е рубриката с въпроси „ За всекиго по нещо “, както и знакът на предаването дребосъче с уста като цип с неговите реплики „ Няма време! “, „ Ами в този момент? “, „ Грешка! “ и „ Браво! “.

ВЪВ ВРЪЗКА С ИЗГОТВЕНИЯ ОТ ГЕРБ ЗАКОН ЗА ЦЕНЗУРА НА МЕДИИТЕ В ИНТЕРНЕТСПИРАМЕ ВЪЗМОЖНОСТТА ЗА ПИСАНЕ НА КОМЕНТАРИ БЕЗ АВТОР В САЙТА!

ЗА ДА КОМЕНТИРАТЕ СТАТИЯТА, МОЛЯ, РЕГИСТРИРАЙТЕ съдебна експертиза ЗА СЕКУНДИ ТУК - https://petel.bg/registration.html
--> --> --> --> ``
реклама
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР